Béčko se Na Stoupách trápilo

Béčko se Na Stoupách trápilo

TJ Roma Jihlava – TJ Slavoj Eurotech Třešť B

0 : 0 (0 : 0)

Pro prozatímního vládce III. třídy Jihlavska – třešťskou Benficu, byla neděle 7. května 2017 šance, jak navýšit svůj náskok v čele tabulky na 9 bodů. Jejich pronásledovatelé z Bítovčic, totiž již v sobotu zaváhali a podlehli na domácím hřišti Věžnici 0 : 3 (0 :1). B-tým mužů Třeště čekal v 16:30 zápas v Jihlavě na umělé trávě Na stoupách proti mužstvu TJ Roma Jihlava. Už na předzápasové rozcvičce bylo jasné, že v dresu domácích se tentokrát nepředstaví nejlepší střelec celé soutěže Filip Longauer, ani jeho dvorní nahrávač zkušený Karel Dreveňak.

Zápas začal pro Slavoj celkem dobře a vypadalo to, že jeho hráči budou mít dnes navrch. Hned v prvních patnácti minutách si vytvořili dvě velké šance. V první a zároveň největší gólové příležitosti se objevil Pěnička, který ale sám před gólmanem přestřelil bránu. V druhé nadějné pozici se o pár minut později ocitl Nosek. Jeho lob však skončil vedle branky. Poté se všechna chuť po vítězství a snaha o získání devítibodového náskoku vytratila. Hráči Slavoje kazili přihrávku za přihrávkou a nebo naopak míč strašně tahali. V první půli se hrál celkem nudný fotbal v podání obou stran. Navíc přišlo brzké zranění Pěničky, který musel střídat již po půlhodině hry.

V druhém poločase měla navrch jednoznačně domácí Roma. V jedné z šancí jejich hráč dal zabrat Šebestovi i Novákovi, ale oba si s jeho střelou poradili a vytěsnili ji na tyč. Hosté nebyli schopni ani ohrozit branku domácích. Za to jejich obrana měla plné ruce práce, když se na ně řítil útok za útokem. Většinou však buď chyběla přesnost v zakončení nebo míč končil na kopačkách našich borců či v rukavicích Šebesty. Za zmínku ještě stojí šance Romy z osmdesáté minuty. Jedovatou střelu hráče domácího celku musel Šebesta parádním skokem a konečky prstů vytáhnout nad břevno . V nudném a od Slavoje uchozeném zápase tak branka nepadla a hosté se s Romou rozešli asi spravedlivou bezbrankovou remízou.

Jak utkání viděl kapitán hostujícího Slavoje Pavel Kubala:

„V dnešním zápase jsme zahráli špatně opravdu všichni. Vyzdvihnout se dá snad jen výkon Jakuba Šebesty a Michala Kříže, který musel naskočit do rozjetého utkání a vůbec se toho nebál. Ač je to ještě dorostenec, zahrál fakt pěkně. Kazili jsme přihrávky, tahali balón, chodili do zbytečných kliček, mě nevyjímaje. Taky jsem udělal spoustu hrubek. Asi jsme si mysleli, že se to vyhraje samo. Nejvíc mě mrzí, že jsme nehráli jako tým a od začátku až do konce jsme na sebe řvali, když někdo zkazil přihrávku. Ale i tak bod bereme, mohlo to dopadnout i hůř.“

Rozhodčí: Holub Radim

Sestava: Šebesta – Lašan, Novák, Kubala, Pittner – Vrátil, Svoboda J., Nosek, Lacina A. – Pěnička (32. Kříž Michal), Vondrák