V dorostu padlo 7 žlutých

V dorostu padlo 7 žlutých

TJ Slavoj Eurotech Třešť – Slavoj Polná

1 : 0 (0 : 0)

Po dvoutýdenní přestávce zaviněné odložením utkání 15. kola KP Dorostu na hřišti Přibyslavi se představili dorostenci třešťského Slavoje domácím fanouškům v duelu se svým jmenovcem s Polné. V případě vítězství by se mladí fotbalisté Slavoje svému soupeři, který se uhnízdil na 5. příčce průběžné tabulky soutěže, přiblížili na rozdíl tří bodů. V sobotu 6. května se ale museli obejít bez trojice hráčů základní sestavy, a tak příležitost naskočit do zápasu jako střídající hráči dostali starší žáci.

Od úvodního hvizdu rozhodčího se hrálo nahoru – dolů. Ani jeden z týmů se však nevyhnul nepřesnostem, a tak spousta akcí končila již na samém začátku. Většina příznivců proto raději v klubovně sledovala hokej a vyčkávala co se venku vyvrbí. A že bylo na co čekat. Zatímco z počátku se do koncovky nikdo moc neprotlačil, po úvodní patnáctiminutovce se oba týmy trochu osmělili. S šancemi jakoby se protrhl pytel a na obou stranách se mohla rozvlnit síť. Nelze určit či to je uměním obou brankářů, či neschopností hráčů v koncovce, ale hosté ani domácí v čele s Křížem Matyášem, Nechvátalem či Pöndlem nedokázali skóre zápasu upravit. Nejblíže byli hráči z Polné, když se v 41. minutě řítil na brankáře Pokorného nikým neatakován Voráč. Ten sice vyběhnuvšího strážce domácí svatyně přehodil, ale orazítkoval pouze břevno. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

V druhé půli se hra trochu uklidnila. No, lépe řečeno domácí získali herní převahu a hosté přidali na důrazu. Emoce na hřišti houstli stejně rychle jako letěl čas na světelné tabuli. Ale všechno popořadě. Z restů z prvního poločasu musíme zmínit hned čtyři žluté karty (po dvou na obou stranách) a to se jednalo o tu klidnější polovinu utkání. Po poločasové přestávce pak došlo k premiérovému startu v soutěžním utkání KP Dorostu pro Kubelíka. Ten vystřídal Doležala, který kvůli problémům s kolenem nejspíš rozšíří marodku domácího celku. Přeskupení řad a příchod nováčka přinesly klid do rozehrávky Třeště a zastavil rychlé kontry hostí. A tak se postupně hrálo stále více na jednu stranu. Přesto však nebyli domácí schopni udeřit soupeři cenný hit v podobě branky. Naštěstí však brankář Polné Mezera vyrobil v 64. minutě minelu. Příliš otálel z rozehrávku a nechal se obrat o míč napadajícím Matyášem Křížem. Ten už neměl sebemenší problém zavěsit. Poté přišla pasáž zápasu, kdy víc než fotbal musely diváky upoutat souboje, které mezi sebou sváděli Pöndl a Vacek. Ty by totiž mohl hl. rozhodčí nejednou ohodnotit rovnou červenou kartou, ale dlouhou dobu je nechal de-facto plynout. Přesto v druhé půli nakonec rozdal další tři žluté karty. Z hlediska herního si sice vytvořili třešťští dorostenci v závěru řadu příležitostí, ale žádnou už nevyužili a tak doma udolali tři body tím nejtěsnějším možným rozdílem.

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Dnes jsme hráli v dost improvizované sestavě. Někteří jsou zranění, či nemocní a přístup jiných raději nebudu komentovat. Jsem tak moc rád za pomoc kluků ze starších žáků – Martina Veverky a Edy Kubelíka. Nasazení všech hráčů bylo dneska výborné a doufám, že to bude jedna z věcí, co si odneseme do dalších utkání včetně pondělní dohrávky.“

Branky: 64. Kříž Matyáš

Rozhodčí: Karlík Ondřej

ŽK: 11. Kříž Mat., 33. Háva, 72. Nechvátal – 40. Mühlfeit, 45. Voráček, 60. Voráč, 84. Vacek

Sestava: Pokorný – Kantor, Kříž Jiří, Kubát, Doležal (46. Kubelík (89. Štěpánek)) – Háva – Pöndl, Nechvátal, Fencík, Kříž Matyáš – Bečica (79. Kříž Michal)