Nejlepší obrana se ukázala...

Nejlepší obrana se ukázala…

TJ Slavoj Eurotech Třešť „B“ –  TJ Větrný Jeníkov

7 : 2 (4 : 0)

Již 19. kolo měla o posledním dubnovém víkendu na pořadu III. třída Jihlavska. Třešťská Benfica před týdnem neuspěla na hřišti druhých Bítovčic a její náskok na čele tabulky se „smrskl“ na šest bodů. Na domácím hřišti jsou ale hráči Slavoje stoprocentní a v sobotu 29. dubna 2017 chtěli tuto statistiku potvrdit. Na hřišti s umělým povrchem se proti Větrnému Jeníkovu představila nejlepší obrana soutěže (podle inkasovaných branek) v čele s gólmanem Šebestou. A právě Jakub Šebesta pro Vás opět okomentoval průběh zápasu:

„Domácí si připsali další tři body, když o zápase rozhodli takřka v prvních dvaceti minutách, kdy se postupně trefili Svoboda, Novák a později třígolový střelec Michal Lacina. Do poločasové přestávky ještě přidal čtvrtou a zároveň svou druhou branku v utkání právě mladíček Michal Lacina. Zastínil tak svého bratra Aleše na druhém kraji zálohy, který se rovněž několikrát ocitl v dobré příležitosti, ale střelecké kopačky nechal doma. To samé lze říci i o sniperovi Vondrákovi, kterému rovněž chyběl klid a přesnost v koncovce. Jeníkov byl absolutně neškodný a branku Šebesty ohrozil jen několika propagačními střelami z dálky.

Krátce po přestávce se kopala standardní situace zhruba z třiceti metrů. Míč si postavil Svoboda a neuvěřitelně vymetl levou šibenici hostující branky. Míč se při cestě do sítě ještě lehce otřel o břevno, i proto byla branka o to pohlednější. Šance střídala šanci. Co nedal Vondrák proměnil Nosek – 6:0. Za tohoto stavu v podstatě pro hráče Slavoje skončil zápas a nejlepší obrana v celé soutěži vlastní nekoncentrovaností darovala dvě branky jeníkovskému Manglovi. V úplném závěru pak ještě upravil skóre do konečné podoby nejlepší hráč zápasu Lacina M.. Benfica opět ukázala svou obrovskou sílu na domácím hřišti, a to i přesto, že se hrálo na umělé trávě, protože travnaté hřiště bylo po týdenním aprílovém počasí dosti podmáčené. Hráči třešťské rezervy tak stále drží na vedoucí příčce soutěže náskok šesti bodů na Bítovčice, které se ovšem v boji o titul ještě nevzdávají.“

Branky: 21., 36. a 87. Lacina Michal, 10. a 51. Svoboda Jaromír, 15. Novák Jan, 60. Nosek Libor,  – 63. a 73. Mangl Patrik

Sestava: Šebesta – Lupač, Kubala, Novák, Lašan  – Lacina M., Svoboda J., Kříž Jan, Nosek, Lacina A.(Kříž Matyáš) – Vondrák (Budíček)

Rozhodčí: Holub Radim, Kremín Jan