Za chyby se trestá

Za chyby se trestá

TJ Slavoj Eurotech Třešť – FC Žďas Žďár nad Sázavou B

0 : 3 (0 : 1)

Poté, co před týdnem dokázali muži A zvítězit na hřišti odvěkého rivala v Telči, chtěli potvrdit stoupající střeleckou formu i na domácím hřišti v nedělním důležitém utkání s rezervou Žďáru nad Sázavou. Bohužel počasí bylo po celý týden deštivé s četnými ranními sněhovými přeháňkami, a tak do poslední chvíle nebylo jisté, kde se utkání odehraje. Některé týmy v Krajských soutěžích byli nuceni svá víkendová utkání pro nezpůsobilý terén odložit. Tato nepříjemnost potkala i dorostence a žáky Slavoje, kterým byla odložena soutěžní utkání v Přibyslavi resp. na Bedřichově. Výhodou fotbalového areálu v Třešti je, že pokud by hlavní hrací plocha nebyla způsobilá, pak je k dispozici hřiště s umělou trávou 3. generace, kde je možné utkání odehrát téměř vždy. Naštěstí se během víkendu počasí umoudřilo a tak se utkání mohlo odehrát na přírodní trávě.

Začátek utkání byl od obou týmů opatrný a zhruba padesátka diváků dlouho čekala na nějakou brankovou příležitost. První náznak šance měli domácí zhruba v polovině první půle. Z levé strany se v pokutovém území hostí ocitl Mareš, ale namísto centru volil zasekávačku. S jeho slabou střelou pravou si gólman Žďáru poradil. Po půlhodině hry se do dobré příležitosti po přiklepnutí Roda dostal Gutwald, ale brankář Sobotka jeho umístěnou střelu dokázal vyrazit. Vzápětí se do první příležitosti dostali i hosté a hned z toho byla vedoucí branka. Z dorážky se prosadil Lukáš Fillipi. Vyrovnat mohl ve 40. minutě Gutwald. Po narážečce s Herknerem předvedl pěkný průnik obranou hostí, ale Sobotka byl opět pozorný, stejně jako při dorážce Mareše. Poslední minuty první půle patřili hostům. Nejprve při standardní situaci (zkrácený roh) vykopával míč z brankové čáry Bláha a ve 45. minutě po chybě Gutwalda ve středu hřiště nedokázali hosté ani na třikrát dostat míč do domácí branky. 

Také ve druhé půli zahrozili nejdříve hosté. V 54. minutě měli výhodu standardní situace, kterou nedokázali hráči Slavoje odvrátit do bezpečí, ale hostující hráč naštěstí přeloboval nejen Kousala, ale i branku. To bylo na dlouhou dobu od hostujících hráčů vše a ke slovu se dostali domácí. Uzamkli hosty na vlastní polovině a vyrovnání viselo na vlásku. V 60. minutě po průniku Ivana dokázali hosté odvrátit míč na rohový kop. Mareš jej poslal na zadní tyč přesně na nikým nehlídaného Roda, ale jeho hlavička jen těsně minula odkrytou branku. O pár minut později se do dobré příležitosti dostal po přiklepnutí Ivana Herkner. Posunul si míč do vápna, ale pálil mimo. Vzápětí mohl Mareš potrestat špatný výběh Sobotky, ale gólman Žďáru ukázal svou délku a konečky prstů míč vytáhl na rohový kop. Z něj se mohl prosadit Bláha, ale i tentokrát byl Sobotka proti. Z přemíry snahy pak vznikají chyby a těch domácích dokázali hosté stoprocentně využít. Nejprve v 76. minutě připravil dobře napadající Malicki o míč Novotného (nutno podotknout, že se v obtížné pozici ocitl po přihrávce od Kousala) a do prázdné branky zvyšoval na 0:2. O dvě minuty později zahrával Musil standardní situaci. Jeho centrovaný míč nedokázal nikdo tečovat, ani odvrátit a ten proskákal až do domácí sítě. 

Ani ve druhém letošním domácím utkání na trávě (nepočítaje vítězství v prvním jarním kole proti Novým Syrovicím, neboť to bylo na umělce) tak hráči Slavoje nedokázali vstřelit branku, ba co víc podruhé v řadě doma třikrát inkasovali. Díky domácí vysoké výhře Hrotovic nad Rantířovem, se tak fotbalisté Slavoje ocitli na samém chvostu tabulky.

Vedoucí mužstva Jaroslav Kříž k utkání:

„Výsledek je pro nás až příliš krutý. Bohužel se stále trápíme v koncovce. Dneska jsme si vytvořili asi 7 dobrých příležitostí, ale branka z toho nepadla. Je pravdou, že gólman hostí dnes chytil i nemožné. Naopak žďárští zahrozili snad šestkrát a třikrát z toho byli úspěšní. My ale rozhodně neházíme flintu do žita a ještě se pokusíme A třídu zachránit.“

Branky: 34. Filippi Lukáš, 76. Malicki Dominik, 78. Musil Dominik

Rozhodčí: Šťastný Jakub – Šrámek Zdeněk, Bouda Josef

ŽK: 50. Nechvátal, 56. Novotný – 50. Malicki, 68. Jun, 83. Filippi Lukáš

Sestava: Kousal – Ivan (86. Pittner), Novotný J., Bláha, Tausch – Mareš, Gutwald, Nechvátal, Herkner – Rod, Kantor (62. Kubát)