Neproměněné šance mrzet nemusely

Neproměněné šance mrzet nemusely

TJ Slavoj Eurotech Třešť – FC Chotěboř

3 : 0 (2 : 0)

Po dlouhé přípravě zahájili jarní část sezóny dorostenci Slavoje. Již zmiňovaná příprava ukázala, že stabilita v herním i výsledkovém projevu není jejich nejsilnější stránkou. K domácímu utkání s Chotěboří v neděli 09. dubna 2017 však na hřiště s umělým povrchem nastupovali v roli favorita.

Úvod utkání byl hektický. Oba týmy do něj vlétli, ale také chybovali. K přímému ohrožení branky tak došlo až po 10 minutách hry a postarali se o to domácí. Důrazný Martin Kantor napadal rozehrávku hostujícího celku, vybojoval míč a přestože nastřelil pouze gólmana, odražený míč uklidil do sítě Ivo Pöndl. Vedoucí branka pomohla hráčům Slavoje převzít otěže utkání. Nadále měli více ze hry, zatlačili soupeře a dostávali se do šancí. I divákům však bylo jasné, že chybí někdo, kdo by to vzal na sebe. Akce to sice byly pohledné, příležitosti gólové, ale vždy zde bylo o přihrávku, kličku, či zpracování navíc. Ke střele zpoza šestnáctky se tak odhodlal ten nejzkušenější, tedy služebně nejstarší, Filip Nechvátal. Napřáhl dělovku, která se zatočila a za pomocí levé tyčky zapadla do brány. Domácí pak malinko polevili, ale nadále byli daleko nebezpečnějším týmem. Především přímé kopy Marka Novotného museli celému týmu z Havlíčkobrodska přidělat nejednu vrásku na čele. Mladí fotbalisté Slavoje však ukázali, že jejich slabou stránkou je proměňování brankových příležitostí. Do kabin se tak šlo za stavu 2 : 0.

V druhé půli se toho moc nezměnilo. Opět si domácí párkrát koledovali, ale rovněž nadále nenechávali soupeře vydechnout. Bohužel koncovka trápila oba týmy. Diváci tak spíše než přesné zakončení mohli ocenit pohledné kombinace a rychlostní i kontaktní souboje u obou postranních čar. Upřít snahu navýšit skóre, či vzít koncovku na sebe nešlo spoustě hráčů, kupříkladu Matyáši Křížovi, Martinu Kantorovi, Ivo Pöndlovi, Filipu Nechvátalovi a dalším. Přece jenom však vždy něco chybělo, či bylo v cestě a tak to vypadalo, že obecenstvo už se snad dalšího koření fotbalu v podobě branek ani nedočká. Potřetí rozvlnit síť se nakonec podařilo až z tisíciprocentní šance Ivo Pöndlovi, před kterým zívala prázdná brána. I když do konce utkání zbývalo tou dobou bezmála pětadvacet minut, žádné další branky už si hlavní rozhodčí Doskočil do svého zápisníku zaznamenat nemusel. Protože se ukázalo, že nikdo nemá dost štěstí, aby znovu pozměnil skóre, uslyšely oba týmy poslední hvizd za stavu 3 : 0 pro domácí.

Branky: 11. Pöndl Ivo, 22. Nechvátal Filip, 68. Pöndl Ivo

Rozhodčí: Doskočil Pavel

Sestava Třeště: Bečica Adam – Budíček Ondřej, Kubát Martin, Novotný Marek, Rod Tomáš – Kantor Martin, Fencík Tomáš, Nechvátal Filip, Kříž Jiří, Kříž Matyáš – Pöndl Ivo