St. žáci sahali po bodu

St. žáci sahali po bodu

FC Chotěboř – TJ Slavoj Eurotech Třešť

2 : 1 (2 : 0)

Starší žáci Slavoje vstoupili do jarní části sezony v Krajském přeboru žáků, stejně jako jejich mladší spoluhráči, v sobotu 8. dubna 2017 na hřišti s umělou trávou v Chotěboři. Do jejich sestavy se sice vrátil gólman Adam Pokorný a ne zcela zdráv „špílmachr“ Tomáš Fencík, ale jiní šikovní hráči jsou stále zranění (Dominik Šebela, Adam Jirák a další). Na hřišti se tak v základní jedenáctce představili dva mladší žáci Martin Prášil a Vojtěch Jirák a již v průběhu první půle do hry naskočil i třetí mladík Ondřej Pátek.

V úvodu několikrát zahrozili domácí hráči, ale gólman Pokorný byl na svém místě. V 17. minutě si hostující obrana špatně rozebrala nabíhající hráče Chotěboře a nepokrytý Fidler rozjásal fanoušky domácích. Vzápětí se v dobré příležitosti ocitl z levého křídla Eda Kubelík, ale jeho pokus mířil pouze do boční sítě. Poté to zkoušel pro změnu z pravé strany Filip Topinka, ale jeho centr adresáta nenašel. V závěrečné minutě prvního poločasu se dostal do rychlého brejku chotěbořský útočník, který se téměř z půlící čáry řítil sám na branku Slavoje. Podél gólmana Pokorného pak zařídil pro domácí dvoubrankové vedení. 

Prakticky hned po změně stran se zleva prosmýkl do pokutového území Tomáš Fencík a z úhlu protlačil míč mezi tyčkou a gólmanem Chotěboře do sítě. Kontaktní branka mladé fotbalisty Slavoje nakopla a naopak domácí začali kazit i jednoduché přihrávky. Ve druhém poločase se tak hra přelévala ze strany na stranu a k vidění bylo i několik nadějných příležitostí, ovšem bez gólového zakončení. Ani nápor hostujícího celku v posledních minutách hry změnu skóre nepřinesl a tak si starší žáci Slavoje z úvodního jarního soutěžního utkání odváží porážku 2:1.

trenér Jiří Nechvátal k utkání:

„Zase jsme zaspali začátek zápasu. V závěru první půle jsme hru vyrovnali, ale paradoxně jsme místo vyrovnání po rychlém brejku inkasovali podruhé. Ve druhém poločase jsme se více tlačili do šestnáctky domácích, ale stále místo střely hledáme lépe postavené spoluhráče. Bod jsme si dnes určitě zasloužili, především za druhý poločas.“

Branky: 17. Fiedler Jiří, 35. Mrtka Radek – 37. Fencík Tomáš

Rozhodčí: Půlpán Ondřej

Sestava: Adam Pokorný – Štěpán Kubát, Patrik Topinka, Martin Surán, Martin Topinka – Eduard Kubelík, Martin Prášil, Tomáš Fencík, Adam Kohout, Filip Topinka – Vojtěch Jirák – střídali: Leoš Fišer a Ondřej Pátek