Rozhodla poslední čtvrthodina hry

Rozhodla poslední čtvrthodina hry

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SK Huhtamaki Okříšky

1 : 6 (0 : 1)

Stejně jako jejich mladší spoluhráči, také starší žáci Slavoje sehráli v neděli 12. března 2017 před polednem další fotbalové utkání proti svým vrstevníkům z Okříšek. Hosté, hrající I.A třídu Kraje Vysočina se chtěli proti domácím vytáhnout a to se jim povedlo.

V úvodu utkání to byli domácí, kdo se několikrát dostal do blízkosti pokutového území soupeře, ale povětšinou místo střely volili žáci Slavoje ještě další přihrávku. Hosté se osmělili v 10. minutě a hned z toho byla vedoucí branka. Po pěkné kombinační akci se za obranou Slavoje zjevil ossamocený hráč Okříšek a pod tělem vyběhnuvšího gólmana Adama Pokorného poslal hosty do vedení. V dalším průběhu první půle byla hra vyrovnaná s několika příležitostmi na obou stranách. V dresu Slavoje pálil nebezpečně Eda Kubelík, ale levačkou trefil pouze boční síť. A protože ani hosté už nedokázali Adama Pokorného v brance Slavoje překonat, šlo se do kabin za stavu 0:1.

Do druhého poločasu trenéři domácího Slavoje vystřídali gólmana. Asi třicítce fanoušků, především z řad rodičů, se tak po dlouhé době mezi třemi tyčemi představil Lukáš Zedník. Nezkušený gólman dlouho držel naděje žáků Slavoje na dobrý výsledek. Směrem dopředu se však domácím nedařilo. Hosté z Okříšek byli daleko důraznější, pohyblivější a hlavně fotbalovější. Závěrečná čtvrthodinka přinesla brankostroj hostí. Během ní hráči Okříšek dokázali skórovat hned pětkrát. O čestný úspěch starčích žáků Slavoje se za stavu 0:3 postaral pěknou střelou Adam Jirák. Po hříchu to byla jediná nebezpečná střela domácích za celý druhý poločas.

trenér Jiří Gregor k utkání:

„Asi se budu opakovat, ale opět se ukázal přístup některých hráčů k tréninkům. Hosté z Okříšek byli daleko pohyblivější, aktivnější a důraznější. Některým našim hráčům jakoby to bylo jedno a jakoby ani nechtěli hrát fotbal. Na hřišti se schovávali a nebojovali. Mrzí mě to především s ohledem na těch pár kluků, kteří se snažili. Na hřišti se objevila i čtveřice mladších žáků, která už v nohách měla utkání své kategorie. Přesto se snažili, bojovali a rozhodně patřili k těm lepším.“

Branka Slavoje: Adam Jirák

Sestava: Adam Pokorný – Lukáš Zedník, Pavel Stoklásek, Patrik Topinka, Martin Veverka – Eduard Kubelík, Tomáš Fencík, Martin Prášil, Adam Kohout, Filip Topinka – Adam Jirák – střídali: Kurt Krafka, Vojtěch Jirák, Ondřej Pátek.