Průměrný výkon přinesl těsné vítězství

Průměrný výkon přinesl těsné vítězství

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Centropen Dačice

4:3 (2:0)

 

V sobotu 04. března 2017 krátce po poledni se v Třešti na hřišti s umělou trávou představili dorostenci Slavoje proti svým vrstevníkům z Dačic. Poté, co před týdnem dostali tvrdou lekci od B týmu mužů, chtěli tentokrát ukázat svým fanouškům co v nich je. Hosté z jihu Čech ovšem přijeli bez svého strážce svatyně, a tak se v každé brance představil jeden z dvojice Adam Bečica, Adam Pokorný. Ve druhém poločase, si pak své „týmy“ prohodili.

Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího Romana Jelínka se hosté prezentovali dobrou obrannou hrou s rychlým přechodem do útoku. Domácí naopak trpělivě kombinovali a hledali okénka v obraně jihočechů. Neuběhla ani čtvrthodinka hry, když si mezi obránce naběhl Tomáš Rod. Dostal přesnou přihrávku od Matyáše Kříže a střelou podél gólmana zajistil domácím barvám vedení. Ještě několikrát se v průběhu první půle dostali domácí hráči za obranu dačických, ale koncovka Ivo Pöndla či Matyáše Kříže byla slabá. Adam Pokorný, jenž po celý první poločas hájil branku Dačic, si s ní vždy lehce poradil. V poslední minutě první půle utekl po pravé straně rychlonohý Martin Kantor. Přesným centrem našel na zadní tyči Milana Doležala, který si naběhl z postu levého beka a tvrdou střelou halfvolejem nedal Pokornému nejmenší šanci.

Do druhého poločasu trenér domácího celku přeházel sestavu a na hřišti to hned bylo znát. Útočně naladění mladí dorostenci Slavoje však zapomněli na zadní vrátka a díky několika hrubkám a nekoncentrovaností v obraně dovolili hostujícím hráčům vyrovnat. Vedení třešťským mladíkům vrátil po sporné akci střídající Filip Nechvátal. Nejprve svedl na hranici faulu souboj s gólmanem Adamem Bečicou, aby pak zakončil do úplně odkryté branky. Prakticky vzápětí se pěknou střelou prosadil Ivo Pöndl. Dvoubrankový náskok pak domácí drželi až do 87. minuty, kdy se hostům po další chybě defenzívy Třeště podařilo snížit. Na vyrovnání už jim ale nezbyl čas.

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Dnes to z naší strany rozhodně nebylo dobré utkání. Umíme zahrát úplně jinak. Řekl bych, že se na našem dnešním výkonu odrazil přístup některých hráčů k tréninku. Ale věřím, že s blížící se jarní částí sezóny půjde náš výkon nahoru.“

Branky: Tomáš Rod, Milan Doležal, Filip Nechvátal a Ivo Pöndl

Sestava: Adam Bečica (46. Adam Pokorný) – Milan Doležal, Martin Kubát, Jiří Kříž (46. Marek Novotný), Michal Kříž (46. Tomáš Rod) – Tomáš Rod (46. Jakub Štěpánek), Ivo Pöndl, Marek Novotný (46. Jiří Kříž), Dominik Háva (75. Michal Kříž), Martin Kantor (46. Filip Nechvátal) – Matyáš Kříž,