Benfica si smlsla na mladících

Benfica si smlsla na mladících

TJ Slavoj Eurotech Třešť B – TJ Slavoj Eurotech Třešť dorost

6 : 1 (2 : 0)

V sobotu 25. února 2017 si „střihli“ další přípravné utkání dva třešťské celky. V pravé poledne se hrstce přihlížejicích diváků představil B tým mužů proti nadějím třešťského fotbalu z dorostu.

Ačkoliv se mladíci museli obejít hned bez sedmičky svých hráčů a jejich řady musel posílit bývalý dorostenec Vrátil, úvod utkání byl vyrovnaný. Nerozhodný stav vydržel až do 22. minuty kdy se za obranou dorostu objevil osamocený Lupač a podél vybíhajícího gólmana poslal Benficu do vedení. Neuběhlo ani pět minut a na světelné tabuli svítilo 2 : 0, když se skrytou střelou zpoza obránce prosadil Aleš Lacina. Také mladí dorostenci si vytvořili několik dobrých brankových příležitostí, ale jejich zakončení bylo buď slabé nebo nepřesné. Protože ani Benfica další branku nepřidala, šlo se do kabin za stavu 2 : 0.

V úvodu druhého poločasu se dorostencům podařilo snížit. Po pěkné individuální akci se prosadil nejstarší „dorostenec“ na hřišti Vrátil. Za jeho přesnou střelou k tyči se gólman Šebesta pouze ohlédl. Vzápětí vrátil Benfice dvoubrankové vedení střelou z hranice šestnáctky Vondrák. S ubíhajícím časem mladým dorostencům ubývaly síly a s chutí hrající rezerva mužů postupně přidala další branky. Nejdříve se do střelecké listiny zapsal střídající Císař, který již v průběhu první půle nahradil zraněného Krejčího. Poté gólmana Pokorného překonali ještě výstavní střelou do šibenice Aleš Lacina a po individuálním úniku Vondrák.

Branky: Lacina A. 2x, Vondrák 2x, Lupač, Císař – Vrátil

Sestava muži B: Šebesta – Lupač, Kubala, Novák, Krch – Lacina A., Nosek, Krejčí (35. Císař), Svoboda J., Herkner – Vondrák

Sestava dorost: Bečica (46. Pokorný) – Doležal, Kubát, Novotný, Kříž Michal – Vrátil, Kříž Jiří, Pöndl, Fencík, Štěpánek – Hartl