Legionáři dělali Áčku problémy

Legionáři dělali Áčku problémy

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SC Pfaffenschlag

3 : 6 (2 : 3)

Přesně o týden později, než jejich kolegové z B-týmu mužů, tedy v sobotu 18. února 2017, byl na umělé trávě v Třešti soupeřem rakouského SC Pfaffenschlag  A-tým mužů Slavoje.

Domácí hráči na svého soupeře vlétli jako uragán. Nejprve dvakrát těsně mimo mířil navrátilec z britských ostrovů Michal Krejčí. V 5. minutě se do míče opřel Tausch a jeho zblokovaná střela skončila na tyčce hostující branky, kterou v úvodu překvapivě nestřežil český legionář Dvořák. Odražený míč pak pohotově uklidil do sítě Císař a poslal tak domácí do vedení. Uběhlo pouhých pár minut, když při zmatku v obraně Pfaffenschlagu ukázkově hlavou přeloboval hostující obránce svého kolegu v brance a zařídil pro domácí dvoubrankové vedení. Až poté se ke slovu dostali hosté. Nejprve snížili po rohovém kopu na 2:1 a dál se tlačili za vyrovnáním. Největší problémy obraně Slavoje dělala trojice Čechů Svoboda, Göth a Hron, kteří se ale dlouho předháněli v zahazování šancí. Přesto se jim do poločasové přestávky podařilo průběžný stav otočit.

Do druhé půle oba trenéři prostřídali zhruba polovinu hráčů, ale česká osa Pfaffenschlagu na hřišti zůstala. Obraz hry se tak příliš nezměnil. Jakub Göth dál zásobil přesnými pasy za domácí obranu dvojici rychlíků Svoboda – Hron, a z této spolupráce hosté vytěžili další tři branky. Na konečných 3:6 ve prospěch Pfaffenschlagu snížil deset minut před koncem hostující bránící hráč, když hlavou tečoval přímý volný kop Gutwalda přímo za záda vlastního gólmana.

Branky: Císař, vlastní 2x – Göth 3x,  Hron, Mash, Kargl

Sestava: Kousal (46. Bečica) – Kubát, Kříž (46. Novák), Novotný, Tausch – Krejčí (46. Lašan), Gutwald, Lovětínský (46. Nápravník O.), Nechvátal, Lacina M.(46. Herkner) – Císař (46. Vondrák)