“Benfica“ na úvod jara s rakušáky

“Benfica“ na úvod jara s rakušáky

TJ Slavoj Eurotech Třešť B – SC Pfaffenschlag

1 : 5 (0 : 2)

Poprvé v letošním kalndářním roce se v sobotu 11. února 2017 představil fanouškům Slavoje B-tým mužů. Hned na začátek ho čekal, většině z Vás již dobře známý, rakouský tým SC Pfaffenschlag. Ačkoliv původní očekávání bylo, že zpoza hranic dorazí pouze „béčková“ sestava, přijela i většina opor. V dresu hostí se tak kromě jiných představili i čeští hráči z Třeště a okolí: brankář Jan Dvořák, Jakub Göth, Martin Hron, či Pavel Svoboda. Ani „Mourinho“ však nezáhalel a pro zápas získal trojici posil z Ačka: Petra Císaře, Honzu Tausche a Štěpána Roda. Pikantní na utkání rovněž bylo, že se proti sobě postavili dva z bratrů Svobodových.

Od prvních minut se hrálo aktvině. Obě strany však dělali i chyby, a tak nebyla nouze o zajímavé příležitosti. Již v 5. minutě se ujal favorizovaný SC Pfaffenschlag vedení, když se poprvé a ne naposledy trefil Göth. Za Benficu mohl za několik okamžíků kontrovat Vávrů, ale nezamířil mezi tři tyče. I když bylo jasné, že útočná kvalita rakouského celku je někde jinde, v zadních řadách tomu tak nebylo. Díky tomu byly k vidění brankové příležitosti na obou stranách. Ve 26. minutě tým z druhé strany řeky Dyje své vedení po zasluze navýšil, opět zásluhou Götha. Do konce prvního poločasu již další branka nepadla a tak jej hlavní rozhodčí Jiří Kříž ukončil za stavu 0:2.

Ani ve druhé půli se obraz hry nezměnil. Hosté dál využívali svých individuálních dovedností a přesných přesných přihrávek a tlačili se do zakončení. Přesto ale domácí v 61. minutě dokázali výsledek korigovat. Dlouhý načechraný odkop od brankáře Krcha (který se mezi tři tyče postavil, neboť k dispozici nebyl žádný gólman) za sebe prodlužoval Tausch. Za ním nastartoval Rod a míč zatáhl po lajně. Zpětnou přihrávkou nalezl Vavrů, který namísto střely volil přihrávku na zadní tyči číhajícího Lacinu. Ten míč se štěstím protlačil za záda Dvořáka. Hosty jako by inkasovaná branka ještě více nakopla a následující 20ti minutovka byla zcela v jejich režii. Již v 66. minutě si vzali zpět dvoubrankové vedení. Za chvíli si Pavel Svoboda vyhověl s Martinem Hronem a skóre se opět měnilo. V 79. minutě pak Jakub Göth s drobnou pomocí v podobě narážečky od Martina Hrona přeběhl celé hřiště a počtvrté zakončil přesně. Uzavřel tak účet utkání na konečných 1:5.

Branky: Lacina Aleš – Göth Jakub 4x, Svoboda Pavel

Sestava: Krch – Tausch, Kubala, Novák, Lupač – Rod, Svoboda Jaromír, Pittner, Lacina Aleš – Vavrů, Císař – střídali (hokejově): Pěnička, Vrátil, Lašan