Benfica dál natahuje rekordní sérii

Benfica dál natahuje rekordní sérii

TJ Sokol Puklice B – TJ Slavoj Eurotech Třešť B

1 : 3 (0 : 1)

Stejně jako krajské soutěže, měli i ty okresní o uplynulém víkendu na pořadu předehrávky prvního jarního kola. V ní zajížděla v neděli 6.11.2016 třešťská „Benfica“ na hřiště do nevyzpytatelných Puklic. Domácí rezerva chtěla hostům z Třeště oplatit drtivou porážku z prvního podzimního kola (0:6 – psali jsme zde), a tak se na hřišti objevila hned sedmička hráčů, kteří o den dříve nastoupili k utkání puklického Áčka v Batelově. Na druhé straně, v dresu Slavoje, se v základní sestavě objevili dva dorostenci a dva zkušení matadoři z Celticu. Především pro mladé dorostence to byl debut v mužské kategorii. Brankář Vondruška před měsícem oslavil šestnáctiny a Jiří Kříž je ještě o rok mladší.

Utkání začalo ve vysokém tempu a byli to hosté, kdo častěji držel míč na svých kopačkách. Skóre otevřel už v 11. minutě Jaromír Svoboda, když dostal do pokutového území přesnou přihrávku od Procházky a nikým neatakován zařídil vedení hostujícího celku. Vedoucí branka hráče Slavoje uklidnila a ti si i nadále vytvářeli brankové příležitosti. Bohužel vázla efektivita. V tomto oboru vynikal především Lukáš Lupač, který nedokázal dotáhnout do zdárného konce asi tucet možností. Hra se tou dobou přelévala ze strany na stranu a ke slovu se dostali i domácí. Hrozili především po levé straně, kde vepředu proháněl obranné řady soupeře hráč s lyžařským jménem Jan Hudec. Ani on však nedokázal své příležitosti využít.

Druhý poločas začal obrovskou příležitostí domácích. Po chybě Jirky Kříže se do šestnáctky Slavoje vřítil puklický útočník a vyběhnuvší brankář Vondruška jej zastavil pouze za cenu faulu. Hlavní rozhodčí nekompromisně nařídil penaltu a Vondrušku ocenil žlutou kartou. Míč si na značku pokutového kopu postavil domácí stopér a tvrdou dělovkou jej poslal vysoko nad Vondruškovu svatyni. Neproměněná penalta se později ukázala jako rozhodující moment v utkání. Na těžkém rozbahněném terénu se dál hrál zajímavý fotbal. Oba týmy několikrát zahrozili, ale na další branku si hrstka přihlížejících fanoušků musela počkat až do 84. minuty. Tou dobou už domácí hráli o desíti, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Tišl. Na hřiště přišel Michal Kříž a prakticky prvním kontaktem s míčem vybídl ke skórování Jardu Vávrů. Uběhla pouhá minuta když Svoboda svou druhou brankou zařídil pro Slavoj tříbrankové vedení. Tři minuty před koncem se dočkali i domácí. Dorosteneckého gólmana Vondrušku překonal domácí Skotar. V úplném závěru dostali výhodu pokutového kopu rovněž hosté z Třeště po faulu na Michala Kříže. Míč si postavil sám faulovaný, ale potvrdil tolikrát vyřčené pravidlo. Gólmana domácích sice poslal na opačnou stranu, ale míč z jeho kopačky o centimetry minul tyčku puklické branky.

Třešťská „Benfica“ tak i po posledním letošním soutěžním utkání zůstává neporažena a věříme, že stále se natahující rekordní série bude pokračovat i v jarní části soutěže.

Branky: 87. Skotar Dominik – 11. a 85. Svoboda Jaromír, 84. Vávrů Jaroslav

Rozhodčí: Lysý Tomáš

ŽK: Pauser, Tišl – Vondruška

ČK: Tišl

Sestava: Vondruška – Krch, Gregor, Kubala, Procházka – Lupač, Svoboda, Pittner, Vávrů – Vondrák (84. Kříž Michal), Kříž Jiří (60. Fencík Jan)