S mladíky na lídra nestačili

S mladíky na lídra nestačili

SK Kouty – TJ Slavoj Eurotech Třešť

5 : 0 (2 : 0)

O uplynulém víkendu měli krajské fotbalové soutěže na pořadu kompletní předehrávku prvního jarního kola. V ní se A-tým mužů Slavoje představil na hřišti v Koutech. Hosté se v závěru podzimu potýkají s velkou marodkou, na kterou v posledních dnech přibyli ještě Zimola, Lacina, Herkner a Nechvátal. Celkem tak k utkání na hřišti průběžného lídra tabulky I.A třídy skupina B nemohla z různých důvodů nastoupit hned třináctka hráčů.

První poločas se hrál za stálého deště, což lépe svědčilo mladíkům v dresu Slavoje. Ti dělali svým rychlým pohybem domácí obraně problémy a několikrát se dostali do zakončení. Bohužel pokusy Dana Ivana, Matyáše Kříže, ani Martina Kantora ke gólu nevedli, a tak udeřilo na druhé straně. Ve 21. minutě se mezi stopérskou dvojicí hostí prosmýkl Roušar a podél gólmana Šebesty poslal domácí celek do vedení. Přesto hosté dál drželi častěji míč na svých kopačkách, ale ani další střelecké pokusy Ivana a Kantora změnu skóre nepřinesly. Tu přinesla až zbytečná ztráta míče ve středu hřiště. Rychlý protiútok domácích po pravém křídle zakončil střelou k tyči Cejpek a zařídil pro Kouty dvoubrankové vedení.

Když se v úvodu druhé půle stejný hráč po podobné akci trefil i podruhé, bylo po zápase. Vzápětí se v nadějné příležitosti ocitl Kantor, ale mířil těsně vedle pravé tyčky Stýblovi branky. O minutu později se dostal do zakončení z bezprostřední blízkosti Rod, ale vyběhnuvšího gólmana Kout nepřekonal. Na těžkém a rozbahněném terénu třešťským dorostencům rychle ubývaly síly a naopak v pohodě hrající domácí se dál tlačili do zakončení.  V 62. minutě utekl hostující obraně Navrátil a vybídl ke skórování Neumana. Ten samý hráč zhruba o čtvrthodinu později uzavřel účet utkání na konečných 5:0. Mladíci Slavoje si tak z hřiště lídra odvezli tak nepopulárního bůra, díky kterému přezimují na sestupové předposlední příčce, s minimálním bodovým odstupem na týmy před sebou.

trenér Radek Nápravník k utkání:

„Výsledek je pro nás až příliš krutý. Do utkání jsme vstoupili velice dobře, bohužel jsme inkasovali po zbytečné ztrátě ve středu hřiště. Podobně to bylo i u dalších branek. Domácí dokázali po zisku míče rychle přenést těžiště hry a to je věc, která se nám vůbec nedaří. Dovolte mi, abych poděkoval hráčům dorostu, kteří rozhodně nezklamali. Máme velkou marodku a bez jejich pomoci by dnes neměl kdo hrát.“

Branky: 21. Roušar Jan, 41. a 48. Cejpek Jiří, 62. a 75. Neumann Miloš

Rozhodčí: Doskočil Pavel – Kůrka Jaroslav, Nenadál Pavel. Delegát: Vidlák Karel

ŽK: Coufal – Kříž, Rod, Lašan

Sestava: Šebesta – Kubát (63. Nechvátal), Novotný J., Kříž Jan, Tausch – Rod, Ivan – Mareš, Kříž Matyáš (70. Pöndl), Lašan (56. Hartl) – Kantor