Coerver® Roadshow v Třešti

Coerver® Roadshow v Třešti

„Play like the stars“

Tedy „Hrát jako hvězdy“ je název roadshow, která měla v pátek 28. října 2016 své zastavení na hřišti s umělou trávou ve fotbalovém areálu TJ Slavoj Eurotech Třešť.

Coerver® Coaching Roadshow nabízí hráčům jedinečný tréninkový program vypracovaný Alfem Galustianem a Charlie Cookem, spoluzakladateli Coerver® Coaching. Základem programu je šestistupňová Coerver® Pyramida rozvoje hráče zaměřená na procvičování Ball mastery (Ovladání míče), Receiving & Passing (Zpracování a přihrávky), Moves 1 on 1 (Pohyby 1 na 1), Speed (Rychlost), Finishing (Zakončení) a Group play (Skupinové hry). Každá úroveň kombinuje několik her a tréninkových cvičení pro všechny hráče. Všechna cvičení mohou být využita jak trenéry, kteří si plánují týmové tréninkové jednotky, tak hráči, pracující na svém individuálním zlepšení. Ovládání a kontrola míče je základem vývoje každého hráče a stává se nezbytnou pro dalších postup pyramidou. Ale není třeba jí vnímat jako žebřík, kdy každá úroveň musí být perfektně zvládnuta před vstupem na další. Místo toho je každý krok nedílnou součástí ostatních a dochází ke zlepšení hráče ruku v ruce s technikou, s jakou zvládne každou další úroveň pyramidy.

K účasti na roadshow se přihlásili více než čtyři desítky malých fotbalistů od 6-ti do 13-ti let. Dvě třetiny přihlášených byli fotbalové naděje z TJ Slavoj Eurotech Třešť, které doplnilo 10 mladíků z Vysočiny Jihlava a po jednom z Měřína, Rantířova, Stonařova a z Telče. Na všechny čekal tříhodinový tréninkový program pod vedením zkušených Coerver® trenérů zaměřený na individuální techniku (ovládání míče), dovednostní soutěže (vedení míče na rychlost, slalom, zakončení, 2x ovládání míče) a turnaj 3 na 3 (na 4 minibranky).  V úvodu si pětice Coerver® trenérů hráče rozdělila do pěti skupin podle věku a poté se všichni společně rozeběhli na připravená stanoviště s herními cvičeními, které zabírali celou hrací plochu fotbalového hřiště s umělou trávou 3. generace. Postupně si mladí fotbalisté a fotbalistky (ano, byli zde i dívky) procvičili své individuální dovednosti při práci s míčem, hru  1 na 1, zasoutěžili si a na závěr si zahráli i fotbálek na minibranky. Po třech hodinách odcházeli ze hřiště sice unavení, ale zato určitě o něco málo šikovnější.

Celému programu Coerver® Coaching Roadshow přihlíželi, kromě rodičů zúčastněných malých fotbalistů, rovněž fotbaloví trenéři TJ Slavoj Eurotech Třešť, kteří se v tomto oddílu věnují práci s mládeží. Všechny přihlížející pak oslovil Senior trenér a Coerver® Instruktor Ing. Vladimír Chaloupka, aby jim blíže představil a přiblížil Metodu Coerver® Coaching, která původně vznikla v Holandsku a je pojmenovaná po svém zakladateli nizozemském trenérovi Wielu Coerverovi . V současné době působí Coerver® Coaching ve více než 36 zemích a vychovává hráče ve věkovém rozmezí od mateřinky až po základní školu. Zároveň je světově největší organizací zabývající se rozvojem mládežnického fotbalu. V roce 2013 se program Coerver® Coaching etabloval také v České republice a na Slovensku, kde se jeho metodika postupně rozrůstá a zasazuje se o výchovu mnoha budoucích profesionálních hráčů.

Pokud se chcete o Metodě Coerver® Coaching dozvědět více i vy, navštivte stránky http://www.coerver.cz/

Níže je několik fotomomentek z Coerver® Coaching Roadshow v Třešti.

Kompletní album fotek pak najdete na Coerver® facebooku zde (233 fotek) a zde (100 fotek)