Rozhodla větší produktivita domácích

Rozhodla větší produktivita domácích

FC Budišov-Nárameč – TJ Slavoj Eurotech Třešť

2 : 0 (1 : 0)

Hned bez šestice hráčů se musel v neděli 30 října 2016 obejít A-tým mužů v posledním podzimním kole I.A třídy sk. B na hřišti druhého celku tabulky. Nastoupit nemohli zranění Bláha, Veselý, Lacina a Lupač, Lovětínský si plnil povinnosti na lavičce divizní Polné a kapitán Gutwald byl v zahraničí. Navíc se na poslední chvíli omluvil i Císař a tak větší příležitost dostali šikovní hráči dorostu. Hned trojice z nich nastoupila v základní sestavě a další dva se na hřiště dostali v průběhu druhé půle.

V úvodu utkání několikrát zahrozili hosté, především mladý útočník Kantor několikrát dobře napadal domácí rozehrávku a chybělo málo, aby jím sražený odkop gólmana skončil v domácí síti. Nestalo se, a tak udeřilo na druhé straně. Ve 13. minutě zahrávali domácí rohový kop. Obrana Slavoje dokázala míč odvrátit, ale za hranicí šestnáctky číhal budišovský Votoupal, který tvrdou střelou propálil vše co mu stálo v cestě. Marné byli protesty hostujících hráčů, že před Zimolou stál v ofsajdu domácí hráč, který sice nehrál, ale clonil gólmanovi ve výhledu a tudíž se mělo pískat. Vzápětí mohl vyrovnat Mareš, který se vřítil do šestnáctky Budišova, ale mířil mimo tři tyče domácí svatyně. Budišovští mohli navýšit vedení zhruba po třiceti minutách hry. Proti byl ale gólman Zimola, který obě šance domácích zlikvidoval. Nejhezčí akci utkání předvedli hosté ve 34. minutě. Tausch poslal ve středu hřiště průnikovou přihrávkou na zteč Kantora. Ten si pohrál s obranou Budišova a napříč malým vápnem našel přesně naběhnutého Herknera. S jeho střelou z bezprostřední blízkosti si však gólman Trnka poradil. Závěr prvního poločasu se odehrál pod taktovkou hostí. Nejprve mířil po přímém kopu Jana Kříže a následném závaru v pokutovém území nad branku Rod. Vzápětí se po hodně dlouhém autu Tausche dostal k zakončení Nechvátal, ale mířil pouze do náruče Trnky. Stejně se vedlo i Tauschovi, jehož hlavička v poslední minutě první půle mířila rovněž do náruče budišovského gólmana.

Druhý poločas otevřela hlavička Herknera, ale mezi tři tyče se nevešla. V 54. minutě dostali budišovští výhodu rohového kopu. V pokutovém území Slavoje vyskočil nejvýše Dvořák a hlavou pojistil domácím barvám vedení. Ani po druhé inkasované brance hráči Slavoje utkání nezabalili a dál se tlačili dopředu. Obrana domácích v čele s gólmanem Trnkou však byla pozorná a nepřipustila žádné komplikace. Protože si stejně vedla i obrana hostí, další příležitosti už zhruba osmdesátka promrzlých diváků neviděla. Za zmínku stojí snad jen příležitost budišovského Votoupala, který dostal dobrou přihrávku na hranici pokutového území Slavoje, ale místo střely se mu míč zamotal pod nohama a kapitán domácího celku skončil na zemi. Po utkání, kterému by rozhodně slušela remíza, se tak radovali hráči Budišova-Náramče z vítězství 2:0.

trenér Radek Nápravník k utkání:

„Kluci dneska rozhodně zaslouží pochvalu. Utkání odmakali na 120 procent. Je škoda, že některou příležitost nevyužili. Stále nás trápí střelecká produktivita. Příjemným překvapením pro mne byli dorostenci. Všichni podali velice nadstandardní výkon. Vzhledem ke zranění několika našich hráčů využijeme některé i za týden v Koutech“

Branky: 13. Votoupal Michal, 54. Dvořák Zbyněk

Rozhodčí: Holub Miroslav – Nechvátal Tomáš, Kolář Jan

Sestava: Zimola – Novotný M. (62. Kubát), Kříž Jan, Novotný J., Tausch – Herkner (57. Kříž Matyáš), Nechvátal, Ivan, Mareš – Rod – Kantor