Zabojovali a mají první body

Zabojovali a mají první body

FK Pelhřimov – TJ Slavoj Eurotech Třešť

1 : 2 (0 : 1)

Stejně jako na jejich mladší spoluhráče, rovněž na starší žáky Slavoje čekala v posledním letošním soutěžním kole Krajského přeboru žáků cesta do Pelhřimova. Uspět proti místnímu FK, čtvrtému týmu průběžné tabulky, ale rozhodně nebyl lehký úkol.

Úvod utkání vyšel hostům na výbornou. Hned v první minutě utekl po levé křídle rychlonohý Eda Kubelík a přihrál Tomáši Fencíkovi. Ten si tělem odstavil protihráče a našel na hranici pokutového území připraveného Dominika Šebelu, který krásnou střelou nedal gólmanovi domácích šanci. Inkasovaná branka domácí zaskočila, přesto postupně převzali iniciativu a zatlačili hosty před vlastní šestnáctku. Vypracovali si několik dobrých brankových příležitostí, ale jejich střelecká muška byla buď nepřesná, nebo stál míči v cestě do sítě skvěle chytající gólman Adam Pokorný.

Ten držel naděje hráčů Slavoje na dobrý výsledek i v průběhu druhého poločasu. Přestože ve 43. minutě kapituloval z kopačky Vopálenského, další míč už za svá záda nepustil. Nutno podotknout, že mu hodně pomohli svou bojovností a obětavostí spoluhráči v poli. Nejenom že dobře bránili, ale snažili se rovněž napadat rozehrávku domácích. Dvě minuty před koncem přinutil Vojta Jirák domácího obránce zahrát malou domů a následně i gólmana k rychlému odkopu. Nepovedený odkop zachytil dobře postavený Martin Veverka a střelou z dobrých dvaadvaceti metrů vystřelil starším žákům Slavoje první a hned tříbodový zisk.

trenér Jiří Gregor k utkání:

„Domácí byli po celý zápas lepším týmem, ale fotbal se hraje na góly a my dali o jeden víc než soupeř. Kluky musím pochválit za bojovnost a obětavost po celý zápas, díky čemuž byli po zásluze odměněni prvními body. Pokud takto přistoupí i ke všem jarním soutěžním utkáním, věřím, že Krajský přebor zachráníme.

Branky: 43. Vopálenský Lukáš – 2. Šebela Dominik, 68. Veverka Martin

Rozhodčí: Kůrka Jaroslav

Sestava: Adam Pokorný – Leoš Fišer, Martin Surán, Patrik Topinka, Pavel Stoklásek – Martin Veverka, Adam Jirák, Dominik Šebela, Eduard Kubelík – Tomáš Fencík, Adam Kohout – střídali: Lukáš Zedník, Vojtěch Jirák, Kurt Krafka

Několik momentek z utkání od Milušky Šebelové naleznete zde.