Ofsajdové vítězství

Ofsajdové vítězství

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Slovan Kamenice nad Lipou

0 : 2 (0 : 0)

Poslední soutěžní domácí utkání podzimní části sezóny čekalo na mladé dorostence Slavoje v neděli 16. října 2016 v poledne. Na třešťském letišti přivítali urostlé hráče ze Slovanu Kamenice nad Lipou, kteří v průběžné tabulce Krajského přeboru dorostu ztráceli na domácí pouze jediný bod. Čekalo se tak vyrovnané utkání, ve kterém o výsledku může rozhodnout jediná branka.

V prvním poločase byli lepším týmem domácí hráči Slavoje. Hosté z Kamenice se zatáhli před svou šestnáctku a domácím nechávali dostatek prostoru pro kombinaci. Ta ale povětšinou končila nepřesnou předfinální či finální přihrávkou a tak gólman Slovanu příliš práce neměl. To Vondruška se v domácí brance vyloženě nudil a nebýt občasné malé domů, asi by nevěděl jak vypadá míč. 😆 Ani ve zbytku první půle se domácím nepodařilo překonat obranu soupeře. Částečně to bylo díky praporku pomezního rozhodčího z řad hostujících funkcionářů, který jím mával nad hlavou vždy, když se domácí pokusili poslat míč za obranu.

Do druhé půle nastoupili hráči Slavoje s jednou změnou v sestavě. Zdravotně indisponovaného Jirku Kříže vystřídal Luboš Hartl. Na hřišti se tak objevil další rychlonohý hráč, a dal se očekávat velký nápor domácích. Ten ale nepřišel, neboť hosté zlepšili napadání rozehrávky Slavoje. Hra se vyrovnala a odvíjela se především ve středu hřiště. Domácí se i nadále nevyvarovali nepřesných přihrávek a tak za zmínku stojí snad jen dva střelecké pokusy Matyáše Kříže. Ten první dokázal kamenický brankář vyrazit na rohový kop a o pár minut později druhý střelecký pokus třešťského útočníka pohodlně lapil do koše. Na druhé straně zahrozili hosté, když se po dlouhém nákopu ocitl jejich hráč za obranou Slavoje. Domácí se dožadovali ofsajdu, ale pomezního zřejmě bolela ruka již z prvního poločasu a tak v té druhé praporek nezvedl výše než do úrovně ramen. 😀  Této jeho zdravotní indispozice dokázali hosté využít zhruba čtvrthodinky před koncem, kdy se za obranou Slavoje zjevil mladičký Jůn a poslal Slovan do vedení. Ten samý hráč se tři minuty před koncem trefil podruhé a definitivně tak zajistil hostům tři body.

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Dneska jsem slušně řečeno velice zklamaný z výkonu našich hráčů. Někteří si asi mysleli,že se soupeř porazí sám a vůbec neplnili to, co jsme si řekli. Na to, že jsme dostali obě branky z ofsajdu (pokud to vůbec ofsajdy byly) se nemůžeme vymlouvat. Sami jsme měli být vpředu aktivnější a přesnější v kombinaci, pak bychom možná dokázali vstřelit i nějaké branky. Takhle jsme si utkání prohráli sami.“

Branky: 72. a 87. Jůn Petr

Rozhodčí: Beseda Petr

Sestava: Vondruška David – Mezera Petr, Kubát Martin, Novotný Marek , Budíček Ondřej – Rod Tomáš, Pöndl Ivo, Kříž Jiří (46. Hartl Luboš), Nechvátal Filip, Kantor Martin- Kříž Matyáš (77. Kříž Michal)