Popáté bez obdržené branky

Popáté bez obdržené branky

TJ Slavoj Eurotech Třešť – Slavoj Polná

 4 : 0 (2 : 0)

Naposledy v letošním kalendářním roce se představili mladší žáci Třeště na domácí půdě v soutěžním utkání. V 9. kole Krajského přeboru žáků přivítali v neděli 16. října 2016 dopoledne na hřišti s umělým povrchem své vrstevníky ze Slavoje Polná.

Od samého rána byl třešťský fotbalový areál zahalen v hustém mlžném oparu, ale než s úderem deváté hodiny hlavní rozhodčí Beseda poprvé pískl do píšťalky, aby zahájil utkání, mlha se rozplynula.  Od začátku byli aktivnější hráči domácího Slavoje a mladé žáky svého jmenovce z Polné zatlačili na jejich polovině. Střelecky se dlouho nemohli prosadit. Dvakrát nebezpečně vystřelil Martin Prášil, ale oba jeho pokusy o kousek minuly branku soupeře. Skóre se poprvé měnilo ve 13. minutě. Na rohový kop Filipa Daňka si naskočil Kurt Krafka a hlavou poslal domácí do vedení. I nadále byli mladí třešťští fotbalisté lepším týmem, ale další branka padla až těsně před přestávkou. Pěknou kombinační akci zakončil, po přiklepnutí Ondry Pátka, Dan Bouchner přesnou střelou k tyči.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Domácí dál drželi častěji míč na svých kopačkách, ale do zakončení už se tak často nedostávali. Přesto po deseti minutách hry zvýšil svou druhou brankou v utkání Daniel Bouchner na 3 : 0. Poté se dostali ke slovu také hosté a vyzkoušeli pozornost brankáře Dana Kousala, který tentokrát odchytal celé utkání a popáté v sezóně udržel čisté konto. Sedm minut před koncem udeřili třešťští počtvrté. Na dobře zahraný rohový kop si naběhl kdo jiný než Dan Bouchner a vstřelil svou třetí branku v tomto duelu. Pro Dana to byl druhý hattrick v řadě a pro Slavoj Třešť další vítězství v soutěži a návrat na druhé místo v tabulce KP.

vedoucí mužstva Jaroslav Kříž k utkání:

„V posledním domácím utkání podzimu jsme se chtěli příznivcům ukázat. Bohužel jsme tentokrát nepodali optimální výkon. Celkem zbytečně jsme se všichni tlačili do středu a zhušťovali prostor, namísto toho, abychom hru více roztáhli a udělali ve středu více místa pro kombinaci. Za týden nás čeká utkání v Pelhřimově, kterým uzavřeme podzimní část sezóny“

Branky: 27., 40. a 53. Bouchner Daniel, 11. Krafka Kurt

Rozhodčí: Beseda Petr

Sestava: Kousal – Novotný, Jirák, Háva – Pátek, Prášil, Bouchner, Krafka – Červený – střídali: Štěpánek, Daněk F., Němeček, Daněk V.