S přehledem splněná povinnost

S přehledem splněná povinnost

TJ Slavoj Eurotech Třešť B – TJ Střítež

5 : 1 (3 : 0)

V desátém kole III. třídy okresního přeboru čekala béčko povinnost v podobě zisku tří bodů. Do Třeště totiž v sobotu 08.října 2016 přijela Střítež, která se nacházela na předposledním místě tabulky a podle papírových předpokladů tak měla být pro vedoucí tým soutěže snadným soustem. Reportáž z tohoto utkání pro Vás tentokrát připravil Jan Kříž, který se do zápasové zátěže vrací po zranění a v prvním poločase výrazně přispěl k vedení domácího celku.

Domácí na nic nečekali a od samého začátku ukazovali, kdo bude držet otěže utkání v rukou. Po několika nadějných příležitostech v samém úvodu utkání se už ve 12. minutě měnilo skóre, když po zranění se vracející Kříž využil zmatků po hostujícím faulu a skrz soupeřovu neuspořádanou obranu vyslal do samostatného úniku Pittnera, který se tváří v tvář brankáři nemýlil a poslal domácí favority do vedení.

Pittner byl i nadále velmi aktivní a dobře zásobený průnikovými přihrávkami. Neustále ohrožoval obranu Stříteže. Jeho finální přihrávky však nenacházely svůj cíl a obránci hostí je často i se štěstím zvládli blokovat a odvracet. Po další povedené kombinační akci Pittnera v roli nahrávače zastoupil Císař, který předložil míč Křížovi a ten zdvojnásobil vedení Třeště.

Hosté se prezentovali především dlouhými nákopy na dravého útočníka Mezeru. Přihrávky na něj však byly většinou velmi nepřesné a končily buď na kopačkách domácích obránců, nebo v rukavicích brankáře Šebesty. Ten v úvodním dějství nemusel řešit téměř žádnou nebezpečnou situaci. Zatrnulo mu jen jednou, to když se po špatné rozehrávce domácích z dálky opřel do míče jeden z hráčů hostí a jeho dělovka skončila na břevně. Do poločasu Šebesta vytáhl ještě jeden povedený zákrok a nedal hostům šanci na snížení. Do poločasu se však skóre přece jen ještě jednou změnilo. K přímému kopu z hranice vápna se postavil Císař a nekompromisní ranou k tyči nedal brankáři hostí šanci a poslal oba týmy do šaten za stavu 3:0.

Po návratu na hřiště měli raketový nástup opět domácí. Hned ve 47. minutě byla v jejich prospěch nařízena penalta, ze které kapitán Kubala pohodlně zvýšil již na 4:0.

Výrazné vedení a klid na domácích kopačkách domácích borců narušil až moment z 62. minuty, kdy se do jejich vápna vřítil hostující Mezera a po jeho pádu se pískala penalta i na druhé straně. Šebesta se ale vyznamenal a slabou střelu hostujícího kapitána s přehledem chytil. Za nedlouho se mohli opět radovat hosté, když jejich další dalekonosná rána skončila po druhé na břevně. To však bylo ze strany hostů vše.

Následovaly už jen příležitosti domácích. Z většiny těch neproměněných vyčníval především Jirků, který naprosto sám před gólmanem poslal míč daleko vedle do ochranné sítě. Ujala se už jen jediná akce třešťských hráčů. Na konečných 5:1 upravil dvě minuty před koncem Lacina, který nepohrdl krásnou přihrávkou pod sebe a osamocený před brankářem uzavřel skóre utkání.

Branky: 12. Pittner Jakub, 30. Kříž Jan, 44. Císař Petr, 47. Kubala Pavel (pen.), 88. Lacina Aleš – 84. Klubal Aleš

Rozhodčí: Kříž Ing. Karel

ŽK: Císař, Kubala, Novák – Novotný, Klubal, Sedmík

Sestava: Šebesta – Lašan, Kubala, Novák, Procházka – Lacina,A., Svoboda, Kříž (46. Lupač), Pittner (78. Jirků) – Císař (56. Vrátil), Pěnička