Celtic bral všechny body i s deseti hráči

Celtic bral všechny body i s deseti hráči

TJ Sokol Hněvkovice – TJ Slavoj Eurotech Třešť C

0 : 3 (0 : 1)

V neděli 09. října 2016 se v 8. kole IV. třídy Pelhřimovska představili hráči třešťského Celticu na hřišti TJ Sokol Hněvkovice. Pro úplnost je potřeba dodat, že kluby tohoto názvu jsou na Vysočině dva. Jeden hraje III. třídu Havlíčkobrodska a je z malé stejnojmenné obce nedaleko Ledče nad Sázavou. Druhý klub stejného názvu je z předměstí Humpolce a právě tam měli v dalším soutěžním utkání namířeno hráči Celticu. Reportáž z utkání pro Vás opět připravil kdo jiný než Luboš Veselý.

Poprvé za dobu existence Třeště C se stalo, že tým musel odjet na zápas ven pouze s deseti hráči. Je to smutný fakt, jehož příčinou je nezodpovědnost některých hráčů, kterým jsou pojmy týmový duch a dobrá parta úplně cizí.

Zápas začal podivnou situací, kdy Celtic nastoupil s maximálním počtem hráčů, které měl, to znamená deset, a domácí nastoupili pouze s devíti hráči (ostatní přicházeli na hřiště během následujících minut, aby doplnili počet na jedenáct) a díky tomu se na začátku zápasu Celtic trvaleji usadil na polovině domácích. Postupem času získávali převahu domácí a přišly i šance, ale borci z Hněvkovic se ukázali jako přeborníci v jejich spalování. Celtic se také snažil útočit a po jedné zdařilé akci po ose Veselý – Krch – Martin Kubů se poslední jmenovaný v 16. minutě zasloužil o překvapivé vedení hostů, když tečovanou střelou překonal bezmocného brankáře. Domácí byli očividně otřeseni a hosté toho využili k dalším akcím, které přímo volaly po gólu, hlavním protagonistou byl Roman Krch, ale jeho pokusy zůstaly nevyužity.

V druhém poločase nastoupili domácí se snahou nepříznivý stav zvrátit, ale bohužel pro ně jejich střelecká impotence umocněná skvělým výkonem kouzelníka v brance Celticu Jindřicha nepřinesla nic víc, než pocity zmaru a upadající aktivitu. Zkušení borci Celticu vycítili svou šanci a začali se více tlačit před domácí svatyni. V 55. minutě si skvěle našel místo ve vápně Roman Krch, naskočil si na rohový kop Veselého a hlavou nekompromisně skóroval podruhé. Přišly i další šance, za zmínku určitě stojí příležitosti Zdeňka Vaška, ale zůstaly nevyužité. Krásnou třešínkou na překvapivém ale asi zaslouženém vítězství hostí byla v 63. minutě skvělá individuální akce posily z „béčka“ Pavla Kubaly, který vybojoval míč, obešel brankáře a téměř z nulového úhlu chladnokrevně zavěsil levačkou do opuštěné branky.

Zápas už se pak už dohrával pouze z povinnosti; domácí neměli vůli zápas aspoň korigovat a hosté už neměli sil přidat další branky. Za zmínku ještě stojí pochvala s nadsázkou od rozhodčího zápasu, kterou adresoval bojujícímu týmu Celticu: „Slyšel jsem o vás, ale teprve dnes jsem vás pískal poprvé a líbil se mi přístup, s jakým jste do zápasu šli. Kdyby takhle bojovali naši v Německu…“ Díky, pane rozhodčí Mráčku, my vám také děkujeme za férové řízení.

Branky: 16. Kubů Martin, 55. Krch Roman, 63. Kubala Pavel

Rozhodčí: Mráček Martin

Sestava Celticu: Jindřich – Veselý, Hochman, Bartušek S., Růžička – Krch, Kubů, Mikeš, Kubala – Vašek