Hattrick za sedm minut

Hattrick za sedm minut

FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou – TJ Slavoj Eurotech Třešť

2 : 5 (0 : 3)

Po dvou utkáních z těžkými soupeři na domácím hřišti (a dvou těsných porážkách) zajížděli žáci Slavoje k dalšímu utkání Krajského přeboru na hřiště do Žďáru nad Sázavou s jediným cílem – pokračovat v kvalitních výkonech a pokusit se uhrát dobrý výsledek.

Vstup do utkání na postarší umělé trávě vyšel lépe domácímu celku, který několikrát ohrozil branku Slavoje. V té se poprvé v sezóně představil Filip Daněk a v úvodní desetiminutovce předvedl několik dobrých zákroků. Poté už převzali iniciativu hráči hostující Třeště. Do vedení je poslal v 15. minutě Dan Bouchner, jehož první dvě střely zablokoval bránící hráč Žďáru, ale ta třetí již prošla až do sítě. Vzápětí do pokutového území domácích pronikl Jarda Červený, byl zezadu podkopnut obráncem a rozhodčí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil Dan Bouchner a přesnou střelou zařídil dvoubrankové vedení Slavoje.  Ve 22. minutě si Dan Bouchner narazil míč s Ondrou Pátkem, ten mu ho vrátil a Dan překvapivou střelou překonal domácího gólmana potřetí. Na hattrick Danovi stačilo sedm minut.

Po změně stran domácí žáčci zrychlili rozehrávku a mnohem více se tlačili na branku Slavoje. Tím ale otvírali zadní vrátka, do kterých si nabíhali útočící hráči Slavoje. Už v 6. minutě druhé půle takto přesnou přihrávkou vyslal Martin Prášil do úniku Jardu Červeného. Ten se tváří v tvář gólmanovi Žďáru nemýlil a navýšil vedení hostujícího celku. Zhruba po čtvrthodině hry byli za svou aktivitu ve druhém poločase odměněni rovněž domácí hráči, když využili chvilkové nepozornosti Dana Kousala, který pro druhý poločas nahradil v brance Filipa Daňka. Deset minut před koncem se domácím dokonce podařilo snížit na rozdíl dvou branek. Postaral se o to Mach, na jehož skrytou střelu nedokázal Dan Kousal zareagovat. Další komplikace už ale hosté nepřipustili, naopak pár minut před koncem se podruhé prosadil Jarda Červený a uzavřel účet utkání.

trenér Dušan Surán k utkání:

„Po dvou těsných domácích porážkách jsme tentokrát chtěli opět bodovat naplno. Všechny kluky musím pochválit, hráli aktivně, bojovali, předvedli pěkné kombinační akce, ale rovněž individuální průniky jeden na jednoho. Jako tradičně odvedl spoustu práce ve středu hřiště Martin Prášil, jehož nasazení a zápal by mohli být příkladem i starším spoluhráčům. Za týden v neděli ráno nás čeká poslední domácí zápas podzimu proti Slavoji Polná, a já věřím, že uspějeme. Přijďte se podívat a podpořit naše malé fotbalisty.“

Branky: 46. Sochor Jan, 49. Mach Marek – 15., 18. a 22. Bouchner Daniel, 36. a 59. Červený Jaroslav

Rozhodčí: Porupka František

Sestava: Daněk F.(31. Kousal) – Široký, Jirák, Jelínek – Pátek, Prášil, Bouchner, Krafka – Červený – střídali: Háva, Kšír, Němeček, Štěpánek a od 31. minuty Daněk F.