Pod dálnicí se ztratili dva body

Pod dálnicí se ztratili dva body

TJ Věžnice – TJ Slavoj Eurotech Třešť B

2 : 2 (2 : 1)

V 9. kole III. třídy Jihlavska se lídr tabulky – třešťská „Benfica“ představil na hřišti nováčka soutěže TJ Věžnice (u Jihlavy) s jediným cílem – Pokračovat ve spanilé jízdě soutěží a naplno bodovat podeváté v řadě. Domácí naopak chtěli odčinit potupnou porážku 0 : 7 z předchozího domácího utkání z Bítovčicemi.

Do utkání vstoupili lépe hráči Věžnice. Už ve 3. minutě se jim podařilo odemknout vrátka hostující branky, když se po nedorozumění v obraně Slavoje trefil Vostál. Utkání ještě pořádně nezačalo a hosté už prohrávali 1 : 0.  Na tvrdém a nerovném povrchu se příliš nedal hrát kombinační fotbal po zemi, a tak si hrstka diváků chvílemi připadala jako na tenise.  Ve 26. minutě zajistil domácím dvoubrankové vedení Vomela. Uběhlo pouhých 5 minut a ke slovu se dostali rovněž hosté. O kontaktní branku se postaral Míra Svoboda, který se štěstím a nadvakrát dokázal překonat věžnického gólmana. Do kabin odcházeli o něco spokojenější domácí, ale hosté již několikrát v sezóně dokázali nepříznivý vývoj utkání otočit, a tak ještě nebylo nic rozhodnuto.

Druhá půle začala stejně jako první, tedy rychlou brankou. S jediným rozdílem, míč tentokrát po střele Jardy Vávrů skončil v síti domácího celku a bylo srovnáno. Hráči „Benfici“ se po celý druhý poločas tlačili za vítězstvím, ale i přes několik slušných brankových příležitostí se jim ta jedna jediná vítězná branka vstřelit nepodařila. Rovněž domácí několikrát ve druhé půli vystřelili na Šebestu v brance Slavoje, ale byly to spíše střely propagační, se kterými zkušený gólman neměl sebemenší problém. Ani závěrečný nápor hostí změnu skóre nepřinesl a tak si z vesničky pod dálnicí odváží pouze bod za remízu 2 : 2.

Branky: 3. Vostál Tomáš, 26. Vomela Bohuslav – 31. Svoboda Jaromír, 48. Vávrů Jaroslav

Rozhodčí: Sobotka Josef

ŽK: Sedlák, Pachl – Procházka

Sestava: Šebesta – Lašan, Novák, Kubala, Procházka – Lacina A., Pittner, Svoboda, Budíček (63. Krejčí) – Vávrů (80. Vrátil), Vondrák