Celtic pod dálnicí nebodoval

Celtic pod dálnicí nebodoval

TJ Dálnice Speřice B – TJ Slavoj Eurotech Třešť C

3 : 1 (1 : 1)

V 5. kole IV. třídy Pelhřimovska zajížděli hráči Celticu v sobotu 17. září 2016 na hřiště B-týmu Speřic. Již při cestě do vesnice pod dálnicí D1 pouhých pár kilometrů za Humpolcem panovaly obavy, že bude soupeř silným protivníkem. Obavy se začaly potvrzovat již při rozcvičování, kde se na protilehlé straně hřiště formoval hodně mladý tým.

Zápas začínal se značným zpožděním, protože se nedostavil hlavní sudí a musel tak být povolán dobrovolník z řad domácích funkcionářů. Již od prvních minut bylo patrné, že zápas bude fyzicky náročný. Mladý tým Speřic podpořený zkušenými zadáky začal diktovat tempo zápasu a postupně si vytvářel herní převahu. Na soupeřově lavici náhradníků se navíc tísnilo 5 nedočkavců, kteří naskakovali do zápasu hokejovým způsobem a neúnavně dohrávali všechny souboje. Ve 22. minutě zahrávali domácí rohový kop a po nedorozumění Standy Bartuška a brankáře Jindry Jindřicha se dostal k lacinému hlavičkovému zakončení domácí kapitán, který se gólově nemýlil. Domácí se ale dlouho z vítězného gólu neradovali. O pár minut později Honza Janák krásným gólem srovnal skóre. Za tohoto smírného stavu se odcházelo v poločase do kabin.

O poločase se nechal vystřídat Mirek Maryška, který uvolnil místo Jirkovi Nechvátalovi. Domácí naskočili do druhého poločasu se stejnou vervou, s jakou hřiště opouštěli. Navíc, posunuli do útoku ze zadních řad střelce prvního gólu, který začal dělat našim obranným řadám problémy a v 55. minutě se podruhé prosadil. Celtic se snažil kombinační hrou soupeře přehrávat, ale na dlouhé držení míče nezbýval čas. Mladíci byli všude a moc nepouštěli naše veterány do vyložených šancí. V 90. minutě domácí pečetili výsledek z údajného ofsajdu. Nutno říct, že si domácí výhru za svůj výkon zasloužili.

Branky: 22. a 55. Huňáček Patrik, 90. Čermák Miroslav – 30. Janák Jan

Rozhodčí: Krejčí Miloslav

Sestava: Jindřich – Gregor, Bartušek, Maryška, Rod – Krch, Hochman, Jelínek M., Mikeš, Růžička – Janák – střídali: Vašek, Nechvátal, Novák