V souboji o první místo byli lepší hosté

V souboji o první místo byli lepší hosté

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SFK Vrchovina

 0 : 2 (0 : 0)

Potřetí během sedmi dnů nastoupili k soutěžnímu utkání mladší žáci Slavoje. V neděli ráno 02. října 2016 přivítali na domácím hřišti průběžného lídra soutěže z Nového Města na Moravě, který zatím v soutěži ztratil pouhé dva body za jednu remízu a své ostatní soupeře jasně přehrál.

Do utkání vstoupili lépe hosté a na několik minut se usadili na polovině domácího celku. Žáčci Slavoje ale bránili obětavě, atak se hosté do zakončení příliš nedostali. Zhruba po deseti minutách se hra vyrovnala, a také domácí několikrát ohrozili soupeřovu branku. Do poločasu si ještě obě mužstva vytvořila po jedné nadějné příležitosti, ale jak Kousal v domácí brance, tak Mička v té hostující, míč za svá záda nepustili.

Ani ve druhém poločase se žádné mužstvo dlouho nedokázalo prosadit. Oba týmy předváděli kvalitní fotbal a jediné co scházelo byli branky. Ve 45. minutě hosté nastřelili břevno. Od něj se míč odrazil na brankovou čáru a snad jen domácí brankář Kousal ví, jestli byl celým objemem v brance či nikoli. Hlavní rozhodčí nechal pokračovat ve hře, a tak se na branku stále čekalo. A dočkali se hosté. Deset minut před koncem sice dokázal tvrdou střelu hráče Vrchoviny brankář Kousal vyrazit, ale ta přesto zapadla za tyčku domácí branky. Snahu hráčů Slavoje na vyrovnání utnul minutu před koncem hostující Švanda, který si výborně naběhl na rohový kop a přesnou hlavičkou pojistil Vrchovině vítězství.

vedoucí SFK Vrchovina Peňáz Václav k utkání:

„Dneska musím pochválit oba celky, předvedli velice kvalitní výkon. Bylo to o tom, komu se podaří dát první branku. Domácí mají velice mladé, ale kvalitní hráče. Rozhodně to dnes byl pro nás nejtěžší zápas v soutěži a i když by mu více seděla remíza, jsem rád za vítězství.“

Sestava: Kousal – Široký, Jirák, Háva – Pátek, Prášil, Bouchner, Krafka – Daněk V. – střídali: Kšír, Štěpánek, Ivan, Cína