Maty hattrickem položil Náměšť

Maty hattrickem položil Náměšť

TJ Slavoj Eurotech Třešť – FC Náměšť nad Oslavou-Vícenice

5 : 0 (2 : 0)

V sobotu první říjnový den přivítali naši dorostenci v dalším, již 7. kole Krajského přeboru na domácí půdě hosty z Náměště nad Oslavou. Jelikož se oba týmy v průběžné tabulce KP nacházeli za sebou se stejným bodovým ziskem, čekalo se vyrovnané utkání.

Úvod utkání naznačil, že hosté nepřijeli do Třeště s žádnými velkými ambicemi. Rozehrávku domácích vůbec nenapadali, hráli ze zajištěné obrany a snažili se překvapit defenzívu Slavoje z brejků. Ve třetí minutě otevřel skóre utkání svou první brankou v dorostenecké kategorii Petr Mezera. Trvalo to pouze pět minut a skóre se měnilo podruhé. Z hranice šestnáctky se totiž trefil přesně k tyči Matyáš Kříž. Dvoubrankové vedení domácí hráče uklidnilo, a naopak hosté se zatáhli do ještě většího bloku. Po zbytek první půle si obránci Slavoje předávali míč zleva doprava a marně se snažili se najít skulinu v pevném bloku Náměště.

Ani ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. Ubylo náběhů domácích za obranu hostí, a tak to chvílemi vypadalo na „házenkářské“ obléhání hostujícího pokutového území. Ani hosté se do žádných šancí nedostávali, a tak si na další branku musela hrstka přihlížejících diváků počkat až do 67. minuty. To se opět z hranice vápna prosadil Kříž Matyáš. Tato branka sice hráčům Třešti přilila čerstvou krev do žil a šancí postupně přibývalo, ale nedařilo se je dotáhnout do úspěšného konce. O slovo se tak opět přihlásit Kříž Matyáš, který v 78. minutě zkompletoval hattrick. Skóre utkání pak v 86. minutě uzavřel z dorážky Martin Kantor.

Trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Dnešní utkání pro nás nebylo zkouškou. Hosté se pouze bránili a my nebyli dostatečně aktivní v nábězích. Takového soupeře bychom měli porážet rozdílem třídy. Pokud bychom byli aktivnější, určitě bychom dokázali překonat obranu Náměště častěji“

Branky: 9., 67. a 78. Kříž Matyáš, 3. Mezera Petr,  86. Kantor Martin

Rozhodčí: Nechvátal Tomáš

ŽK: Kubát (T)

Sestava: Vondruška David – Mezera Petr, Kubát Martin, Kříž Jiří, Budíček Ondřej – Kantor Martin, Pöndl Ivo (70. Kříž Michal), Nechvátal Filip (79. Háva Dominik), Fencík Tomáš (83. Štěpánek Jakub), Hartl Luboš – Kříž Matyáš