Poprvé doma inkasovali a nebodovali

Poprvé doma inkasovali a nebodovali

TJ Slavoj Eurotech Třešť – HFK Třebíč 

 3 : 4 (1 : 3)

Vložené kolo měl ve středu 28. září 2016 na pořadu Krajský přebor žáků. V jeho rámci se na třešťském hřišti představili mladí fotbalisté z Horáckého Fotbalového Klubu Třebíč. Domácí mladší žáci Slavoje v této sezóně ještě neprohráli a tuto bilanci si chtěli udržet i po tomto utkání.

Oba týmy začali aktivně a hned v úvodu se hra přelévala ze strany na stranu. Do vedení se dostali žáčci Slavoje ve 12. minutě brankou Jardy Červeného, po pěkném přiklepnutí od Ondry Pátka. Hosté odpověděli o šest minut později, když Dana Kousala v domácí brance prostřelil třebíčský Dlapka. Za další tři minuty hosté otočili vývoj utkání a vzápětí navýšili své vedení na dvoubrankový rozdíl. O obě trefy se postaral asi nejlepší hráč hostujícího celku Přikryl, který ještě orazítkoval břevno Kousalovi branky. Také domácí hráči několikrát ohrozili strážce třebíčské svatyně. Jejich pokusům však scházela přesnost. Do kabin tak mladší žáci Slavoje odcházeli za nepříznivého stavu 1 : 3.

Úvod druhé půle vyšel lépe domácím žáčkům, kteří svého soupeře zatlačili před vlastní branku. Dobře napadali hostující rozehrávku a častěji se dostávali do zakončení. Po zásluze se tak po deseti minutách hry dočkali snížení z kopačky Dana Bouchnera. Kontaktní branka nalila hráčům Slavoje čerstvou krev do žil a ještě  více se tlačili za vyrovnáním. Bohužel při tom trošičku zapomněli na zadní vrátka a dovolili hostujícímu Přikrylovi završit z rychlého protiútoku hattrick. Ještě jednou se podařilo třešťským snížit na rozdíl jediné branky. Postaral se o to Kurt Krafka, když za záda hostujícího gólmana poslal míč po přesném přízemním centru od Dana Bouchnera. V posledních minutách si ještě mladší žáci vytvořili několik šancí, ale tížené vyrovnávací branky nedosáhli. Poprvé v sezóně tak odchází ze hřiště poraženi, ale se vztyčenou hlavou.

trenér Dušan Surán k utkání:

„Před utkáním jsem kluky nabádal k častější střelbě po zemi. Terén byl mokrý a kluzký. Bohužel přesně tohle nám ukázali hráči hostí. Jejich útočník Přikryl nám dělal největší problémy. Nejenom, že vstřelil tři branky, ale měl i další příležitosti. Prohráli jsme, ale kluci opět bojovali. Snažili jsme se dát příležitost všem hráčům, kteří dnes přišli a věříme, že je prohra neodradí a pokusí se zabojovat i v neděli, kdy doma hostíme tým Vrchoviny.“

Branky: 12. Červený Jaroslav, 40. Bouchner Daniel, 57. Krafka Kurt – 19. Dlapka Jakub, 23. , 24. a 51. Přikryl Roman

Rozhodčí: Fabeš Roman

ŽK: Přikryl (HFK)

Sestava: Kousal – Novotný, Jirák, Široký – Pátek, Bouchner, Prášil, Krafka – Červený – střídali: Háva, Němeček, Daněk F., Štěpánek, Ivan

Několik fotomomentek z objektivu paní Široké naleznete zde.