Pochodující fotbal nenadchnul

Pochodující fotbal nenadchnul

TJ Slavoj Eurotech Třešť B – TJ Sokol Stonařov B

4 : 1 (2 : 0)

Na neděli 25. září 2016 v 15:30 hodin byl stanoven výkop utkání nejen derby pražských S v ePojisteni.cz lize, ale také rezervních týmů domácího Slavoje Třešť a hostů ze Stonařova. Třešťská „Benfica“ zatím soutěží prochází bez zaváhání, naopak stonařovští dokázali bodovat pouze ve dvou ze sedmi dosavadních zápasů.

Pěkné počasí přivítalo oba celky ve fotbalovém areálu v Třešti a nic nebránilo začátku utkání. Vlastně ano, bránilo, a to počet hráčů na straně hostů. Ti nastupovali na hřiště v osmi lidech. Nakonec ještě dva hráči dorazili a hosté tedy hráli alespoň v deseti. Pouťovými oslavami unavení hosté se pouze bránili a zápas podle toho vypadal. Domácím hráčům jakoby zvlhnul střelecký prach a došla chuť si zastřílet proti oslabenému celku. Proto konečné čtyři branky v hostující síti jsou pro Stonařovské více než milosrdné.  Už v prvním poločase hráči Benfici několikrát orazítkovali brankovou konstrukci a to samé i v půli druhé. V té navíc hosty podržel několika dobrými zákroky zastupující gólman Kozojed. Pochodující fotbal příliš nenadchnul ani přihlížející fanoušky a ti se již v jeho průběhu přesunuli do klubovny, aby na obrazovce sledovali tažení červenobílých proti odvěkému rivalovi ze Sparty. Přišli tak o čestný úspěch hostí ze Stonařova. V závěru se o něj postaral hostující bojovník Vevera, který využil zaváhání domácího Pittnera a špatného postavení brankáře Šebesty a upravil tak skóre zápasu na 4:1.

brankář domácích Jakub Šebesta k utkání:

„Je škoda, jak k této soutěži některé kluby přistupují. Degraduje to celkový dojem a nic víc než povinné vítězství v tom není. Jediná slušná nálepka je ta, že se jedná o osmé vítězství v řadě a vzhledem k prohře konkurenčního Červeného Hrádku v Brzkově, náskok šesti bodů na čele tabulky. V dalším kole bude stát proti naší ,,Benfice,, soupeř s jiných vod a premiérové utkaní ve Věžnici u Jihlavy nebude žádná procházka růžovým sadem.“

Branky: 21. a 86. Pěnička Tomáš, 37. Lacina Aleš, 72. Lupač Lukáš – 87. Vevera Rostislav

Rozhodčí: Novák Filip

Sestava: Šebesta – Veselý (46. Tausch), Novák, Kubala, Lašan – Lupač, Pittner, Svoboda J., Lacina A. – Pěnička, Procházka (46. Vondrák)