Divoká úvodní dvacetiminutovka v Třešti

Divoká úvodní dvacetiminutovka v Třešti

TJ Slavoj Eurotech Třešť – Sokol Želetava

3 : 3 (2 : 3)

Po čtvrté v řadě a po druhé naplno chtěli muži A Slavoje bodovat v dalším utkání I. A třídy skupina B. V neděli 18. září 2016 přivítali před domácím publikem zatím poslední tým tabulky Sokol Želetava. Rovněž hostující celek v minulém kole naplno bodoval, když na domácím hřišti přehrál nebezpečné mužstvo z Budišova-Náramče 3 : 0, a tak se očekávalo velice zajímavé utkání.

Plány na tříbodový zisk se začali rozplývat hned v úvodu utkání. Běžela teprve 6. minuta a hosté zahrávali standardní situaci od rohového praporku. Centrovaný míč v malém pokutovém území trefil bránícího hráče Slavoje do ruky a hlavní rozhodčí po chvilkovém zaváhání ukázal na značku pokutového kopu. Ten hostující Vrbka Tomáš s přehledem proměnil a posla hostující celek do vedení. Vzápětí v nadějné příležitosti hlavičkoval těsně vedle Michal Lacina. Zhruba po čtvrthodině hry se měnilo skóre hned třikrát. Nejdříve po samostatné akci vyrovnal skóre utkání domácí Císař, aby vzápětí Slavoj podruhé inkasoval z kopačky Tomáše Vrbky. O pět minut později bylo pro hráče Slavoje ještě hůře. To se z uctivé vzdálenosti opřel do míče pro změnu Martin Vrbka a Zimola v brance Slavoje na jeho přesnou skákající střelu k tyči nedosáhl. Domácímu celku nelze upřít snahu s výsledkem něco udělat, ale naráželi na dobře zformovanou obranu želetavských. Přesto se jim ještě do poločasu podařilo vstřelit kontaktní branku. Postaral se o to rychlonohý Michal Lacina, který zakončoval pěknou kombinační akci Slavoje.

Do druhého poločasu vstoupili opět lépe hosté a hned v jeho prvních minutách si vytvořili dvě brankové příležitosti. Poté už převzali iniciativu domácí hráči a svého soupeře zatlačili na vlastní polovinu. Vytvořili si souvislý tlak, který s přibývajícím časem ještě narůstal. Hostující obrana odolávala až do 73. minuty, kdy za záda bezmocného gólmana Želetavy tečoval míč z bezprostřední blízkosti Císař. I on tak přidal svou druhou branku v utkání. Závěrečná čtvrthodinka už další branku nepřinesla, a tak se oba soupeři rozešli smírně.

trenér Jiří Gregor k utkání:

„První poločas jsme prospali. Dlouho nám dělal ve středu hřiště problémy želetavský Simandl. Na druhou stranu oceňuji, že se hráči za nepříznivého stavu nepoložili a dokázali ze zápasu vybojovat alespoň bod. Vzhledem k průběhu je remíza spravedlivá.“

Branky: 14. a 73. Císař Petr, 36. Lacina Michal- 7. (pen.) a 16. Vrbka Tomáš, 21. Vrbka Martin

Rozhodčí: Škorpík Martin – Petrlík Ladislav, Karlík Ondřej

ŽK: Bláha, Rod, Císař, Mareš, Tausch – Čurda, Forman, Simandl