Vítězná série Benfici trvá

Vítězná série Benfici trvá

TJ Větrný Jeníkov – TJ Slavoj Eurotech Třešť B

3 : 5 (1 : 3)

Do Větrného Jeníkova je to za prvé docela dlouhá cesta a za druhé se tam velmi těžko hraje. Třešťská „Benfica“ se o tom přesvědčila v dalším již 6. kole III. třídy Jihlavska, když právě do „Foukacího Honzíkova“ odjela prodloužit svou vítěznou sérii. Reportáž pro Vás opět připravil přímý aktér souboje gólman  Jakub Šebesta.

Domácí ještě minutu před zápasem naháněli jednoho hráče, aby mohli nastoupit v jedenácti lidech. Slavoj s jedním mužem na střídání tak vstupoval do utkání s jasným cílem, vstřelit co nejrychleji branku a odvést si tři body. Paradoxně mohli jít do vedení domácí a to hned v první minutě po centru z levé strany, kdy se dostal k hlavičce jeden z domácích hráčů. Šebesta se ale zaskočit nenechal a umístěnou hlavičku vyrazil pryč od brány. Po zemi se kombinovalo těžko, tak se to zkusilo dlouhým výkopem z obrany na tryskáče Herknera. Ten zapnul turbo, přesprintoval dva hráče a dal míč pod sebe jak na zlatém podnose Vondrákovi, kterým se levačkou nemýlil. Slavoj namlsaný vedením dál tlačil domácí obranu. Ta tlak zvládla a udeřila z rychlého protiútoku. Sporný ofsajd se nepískal a tak se domácí útočník hnal sám na brankáře Šebestu. Ten reflexivně první střelu vyrazil, bohužel zpět k útočníkovi, který se už z dorážky nemýlil a vyrovnal tak skóre. Hosty inkasovaná branka nakopla k důslednějšímu bránění a dál se tlačili do zakončení. „Jen těsně“ o patnáct metrů postupně minuli Lupač, Pěnička a Svoboda, který si na druhý pokus seřídil pravou kopačku a poslal z jedné míč za bezmocného brankáře Jeníkova. O pár minut později opět Herkner svou rychlostí potrápil domácí obranu a odražený míč placírkou umístil pěkně k tyči dnes dvoubrankový střelec Vondrák. Poločas tak jasně ukazoval kdo je na hřišti pánem a Slavoj vedl 3:1.

Do druhé půlky Slavoj asi nastoupil s přesvědčením, že se to dohraje samo a body jsou jisté. Na to je Větrný Jeníkov dost mazaný soupeř a dokázal slabou desetiminutovku hostující obrany rychle využít ve svůj prospěch. Dvě slepené akce domácích tak znamenali vyrovnání skóre a dost studenou sprchu pro do té doby lehkovážnou hru Slavoje. Hosté chtěli potvrdit, že letos jsou jako tým hodně silní a zatlačili domácí celek zpět před svou svatyni. Z tlaku plynuly chyby, z chyb se stávaly fauly a z faulů Slavoj trestal. Svoboda si postavil míč zhruba s třiceti metrů. Naznačil centr a poté do toho křápl vší silou. Míč před brankářem pěkně odskočil a zapadl tak za překvapeného brankáře. Hodně důležitá branka, která znamenala vedení. Hosté poté vsadili vše na útok. Těsně před koncem se vydal podpořit ofensivu i domácí gólman. Jenže míč vybojoval Pěnička, poslal ho nákopem za obranu, kde měl nazuty micheliny Herkner a dal tak konečnou podobu výsledku 5:3 pro Slavoj. Nutno podotknout, že to pro něj byl asi nejjednodušší gól v kariéře. Rozhodčí Večeřa už nenechal ani rozehrát a utkání ukončil. Slavoj slaví šestou výhru v řadě a pomalu se chystá na další těžký souboj, tentokrát proti stálici soutěže ROMA Jihlava, v čele s nejlepším střelcem III. třídy Longauerem. Sobota 15:30, fotbalové hřiště v Třešti.

Branky: 23. Kořínek Leoš, 67. Skoupý Jan, 55. Kořínek Leoš – 20.a 38. Vondrák Michal, 30. a 80. Svoboda Jaromír, 90. Herkner Petr

Rozhodčí: Večeřa Jaroslav

ŽK: Pudil, Palán, Marek – Novák

Sestava: Šebesta – Kubala, Lupač, Lašan, Novák – Svoboda J., Pittner, Krch, Pěnička – Vondrák (75. Kříž M.), Herkner