Dvě slepené branky rozhodly

Dvě slepené branky rozhodly

FK Bohemia Světlá nad Sázavou – TJ Slavoj Eurotech Třešť

  1 : 4 (0 : 2)

Ve 3. kole Krajského přeboru žáků vyjížděli žáci Slavoje v sobotu 03. září 2016 na další výlet do vzdáleného koutu Vysočiny. Zatímco v prvním kole to bylo do Nedvědic, tentokrát zavítali do údolí řeky Sázavy, konkrétně do Světlé nad Sázavou.

Úvod utkání vyšel lépe hostujícímu celku. Už v 9. minutě šli do vedení po brance Ondry Pátka. Ten z bezprostřední blízkosti doklepl za záda domácího gólmana míč, který k němu propadl po rohovém kopu a několika odrazech před brankou Světlé. Domácí se osmělili o pár minut později. Nejprve po pěkné kombinaci z levé strany zakončoval domácí hráč pouze do boční sítě. Vzápětí prošel individuálně do vápna další hráč Světlé. Po kontaktu s hostujícím obráncem upadl a rozhodčí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. Vyrovnání se však domácí nedočkali, neboť tvrdá střela exekutora ze vzdálenosti sedmi metrů pouze orazítkovala tyč Kousalovi branky. Do poločasové přestávky chybělo pouze pár minut, když se potvrdilo otřepané nedáš – dostaneš. Nejprve domácí neproměnili svou další příležitost a tak trestali hosté. Konkrétně Filip Daněk, který po pěkné kombinaci a přesné přihrávce Dana Bouchnera stanovil poločasový výsledek na 0 : 2 ve prospěch Slavoje.

Druhý poločas začal náporem domácích a už v jeho 5. minutě se zásluhou svého kapitána dočkali snížení. Ani inkasovaná branka však žáčky Slavoje na cestě za tříbodovým ziskem nezastavila. Jediné co je brzdilo, byl praporek pomezního rozhodčího z řad členů Slavoje, který byl poctivý a nekompromisní vůči hostujícím hráčům stojícím v postavení mimo hru. Přesto se ještě dvakrát v rozmezí dvou minut radovali ze vstřelené branky. Nejdříve vrátil dvoubrankové vedení hostům Jarda Červený a vzápětí přidal svou druhou branku v utkání Filip Daněk. Rovněž domácí se snažili s výsledkem něco udělat, ale síť za zády Dana Kousala se jim rozvlnit již nepodařilo.

trenér Dušan Surán k utkání:

„Dneska jsme asi byli lepším týmem, ale rozhodně ne o tolik, jak napovídá skóre. Několikrát nás zachránila konstrukce branky. Na druhou stranu i my jsme nedokázali proměnit některé ze svých možností. Za týden nás čeká těžké utkání ve Velkém Meziříčí, kde se budeme muset obejít bez některých hráčů ze starší přípravky, která ve stejný den zahajuje svojí soutěž.“

Branky: 35. Rumanovský Jan – 9. Pátek Ondřej, 24. Daněk Filip, 40. Červený Jaroslav, 41. Daněk Filip

Rozhodčí: Škorpík Martin

Sestava: Kousal Daniel – Novotný Adam, Jirák Vojtěch, Široký Jan – Bouchner Daniel, Háva Filip, Krafka Kurt, Daněk Filip – Červený Jaroslav – střídali: Kšír Vojtěch, Pátek Ondřej, Široký Matyáš, Němeček Jakub a Štěpánek Martin

Několik momentek z utkání objektivem paní Široké najdete zde.