Rozsochatec útočil i v deseti.

Rozsochatec útočil i v deseti.

TJ Slavoj Eurotech Třešť –

TJ Sokol Rozsochatec/Ždírec nad Doubravou

1 : 2 (0 : 0)

V neděli 28. srpna 2016 čekalo naše dorostence utkání se soupeřem, který (přestože teprve letos postoupil) již v úvodu sezóny ukázal, že jeho cíle jsou vysoké. Nelehký úkol navíc domácím ztížila marodka. Kromě Martina Kubáta a Matyáše Kříže, totiž na poslední chvíli nemohl trenér počítat ani s Ondřejem Budíčkem.

Od úvodu utkání bylo zřejmé, kdo je dnes favoritem. Hosté si vytvářeli řadu brankových příležitostí a dlouhými nákopy za obranu, trápili třešťské dorostence. Hned několikrát musel zasahovat brankář Adam Pokorný, který již dopoledne odchytal celé utkání za starší žáky. Domácím se nedařilo držet míč a hrát svoji hru. I přesto si vytvořili několik náznaků šancí. Bohužel však většinou nebyli řádně zakončeny. Ke slovu se tak opět dostali hráči ze společného týmu Rozsochatce a Ždírce nad Doubravou. Nejblíže byli hosté brance ve 39. minutě. Hostující útočník podklouzl v pokutovém území a míč si přidržel rukou. Obránce Marek Novotný se ho snažil vypíchnout, ale rozhodčí i přes hlasité protesty všech přítomných uznal jeho snahu jako nedovolenou a ukázal na značku pokutového kopu. K exekuci penalty se překvapivě postavil brankář Sokola, ale trefil pouze tyč. Obránci Třeště neriskovali a místo snahy o rychlý kontr do prázdné brány raději ve složité situaci uklidili míč do bezpečí.

Druhý poločas přinesl střídání a mírnou změnu. Domácí posunuli na hrot Martina Kantora, který hned začal prohánět zadní řady soupeře. V 54. minutě už mu chyběl jen pověstný krůček k první brance, ale tváří v tvář brankáři byl nekompromisně poslán k zemi kapitánem hostí. Rozhodčímu nezbývalo než vytáhnout červenou kartu a hosté šli do 10. I přesto byla hra vyrovnaná a dál se čekalo na první branku. V 62.. minutě dostal další pěkný míč Martin Kantor, který obešel obránce hostí, lobem přehodil gólmana a našel Filipa Nechvátala. Ten v těžké pozici zakončoval do prázdné brány. Následné střídání mělo pomoci zakrýt vrátka do domácí obrany a přinést klid, ale nestalo se tak. Hráči ze Sokola nadále hrozili dlouhými nákopy a domácí jim zbytečnými fauly jejich snahu ještě usnadňovali. Navíc přišla pro Třešť další rána. Obránce Jiří Kříž zaplatil zraněním za blok, kterým zabránil možnému srovnání skóre a muselo přijít střídání. To přineslo další zmatky a problémy do již tak dost nesehrané obrany Slavoje. V 72. minutě hosté dalším dlouhým nákopem zaskočili obranu domácích a brankář Pokorný přes veškerou snahu nedokázal brance zabránit a kapituloval. Navíc o 6 minut později přišla další hrubka v obraně, která hosty dohnala k euforii, když i v deseti dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející utkání. I přes veškerou snahu se domácím již výsledek nepodařilo změnit a tak pro ně utkání skončilo trpkou porážkou 1 : 2.

Trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Dnes jsme nepodali dobrý výkon. Chyběli nám sice někteří hráči, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Hosté na rozdíl od nás nechybovali. Byli důrazní, ale nedělali zbytečné fauly. Navíc nebýt Martina Kantora, nepředvedli jsme na soupeřově polovině nic. Do příštích utkání musíme jen doufat, že se hráči z marodky uzdraví a my se budeme vyhýbat zbytečným chybám.“

Sestava: Pokorný Adam – Doležal Milan (62. Háva Dominik), Kříž Jiří (71. Štěpánek Jakub), Novotný Marek, Mezera Petr – Rod Tomáš, Nechvátal Filip, Kantor Martin, Pöndl Ivo, Kříž Michal – Hartl Luboš (46. Fencík Tomáš)

Branky: 62. Nechvátal Filip – 73. Pospíšil Ondřej, 78. Dubský Adam

ČK: 54. Jelínek Josef

Rozhodčí: Rosický Pavel