Čekání na branku ze hry a na body trvá

Čekání na branku ze hry a na body trvá

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Sokol Šebkovice

 0 : 2 (0 : 1)

Ve 3. kole I.A třidy sk. B mužů zavítal v neděli 21. srpna 2016 na hřiště Slavoje nováček soutěže ze Šebkovic. Tým, který v loňském roce dokázal vyhrát I.B třídu s bilancí 17-3-6 a s průměrem více než 3 vstřelené branky na zápas si nevede špatně ani o soutěž víše. Na úvod vybojoval remízu 1 : 1 na hřišti SK Telč. Poté doma rozstřílel zálohu Žďáru nad Sázavou 5 : 1 po poločase 4 : 0, když o vítězství rozhodl třemi brankami v úvodní desetiminutovce. Naopak domácí Slavoj na své první letošní body stále čeká.

Úvod utkání vyšel lépe hostujícímu celku. Nejdříve v 5. minutě zastavil jejich snahu praporek rozhodčího, vzápětí se vynikajícím zákrokem blýskl domácí gólman Kousal. O pár minut později už se skóre měnilo. Hosté zahrávali u půlící čáry autové vhazování, třešťští zaspali, šebkovický sniper Rygl si odstavil stópera Novotného a podél vyběhnuvšího brankáře domácích vstřelil svou pátou branku v sezóně. Inkasovaná branka jakoby probudila domácí celek a začal se hrát oboustranně útočný fotbal. Šance byli k vidění na obou stranách a zatímco hráče Slavoje podržel brankář Kousal, ten hostující příliš práce neměl. Mimo branku totiž mířili ve slušných příležitostech Lacina, Tausch i Herkner. V poslední minutě první půle ale dokázal zlikvidovat střelu Bláhy i dorážku Laciny a udžel tak pro hostující celek jednobrankové poločasové vedení.

Ani ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. Šebkovičtí hrozili především díky dlouhým přihrávkám na nejlepšího střelce soutěže Jiřího Rygla. Jeho rychlé nohy dělali problém stoperské dvojici Slavoje v níž Kříže pro toto utkání nahradil důrazný, ale ne tak rychlý Císař. Rychlé nohy prokázal rovněž na druhé straně třešťský Herkner, který v 51. minutě nevyužil dobré přihrávky Mareše (vedle), ani o pět minut později pasu Laciny (netrefil míč). V 70. minutě zahrávali hosté další standardní situaci. Rohový kop dokázal brankář domácích pouze přizvednout a na zadní tyči číhající Hobza jej hlavou vrátil za záda bezmocného Kousala. Toho sice na brankové čáře zastoupil Ivan, ale dle názoru rozhodčích, byl již míč celým objemem za čárou 0 : 2. Závěrečná dvacetiminutovka už příliš fotbalové krásy nepřinesla. Z pohledu Slavoje stojí za zmínku střela Bláhy, jenž ale v dobré pozici mířil vysoko nad a přímý kop střídajícího Zimoly, který sice brankář hostí v rukavicích neudržel, ale žádný s domácích hráčů se k dorážce nedostal.

trenér Jiří Gregor k utkání:

„Po osmi inkasovaných brankách ze dvou utkání jsme zamíchali se sestavou, ale neúspěšně. Se štěstím jsme inkasovali pouze dvakrát. Stejně tak pořád trvá naše trápení v koncovce. Když už si konečně vypracujeme nějakou příležitost, tak s ní naložíme prachbídně. Na všem musíme ještě zapracovat, na důrazu a rozehře v obraně, na pohybu, přesnosti a rychlosti mezihry a na přesnosti v koncovce.“

Branky: 10. Rygl Jiří, 70. Hobza Michal

ŽK: 64. Ivan – 15. Busta

Rozhodčí: Půlpán Ondřej – Janovský Aleš, Sliž Emil. Delegát: Chromý Antonín

Sestava: Kousal – Ivan, Novotný J., Císař (61. Novotný M.), Mareš – Lacina, Nechvátal, Bláha, Gutwald, Tausch (72. Zimola) – Kříž (40. Herkner)