V Chotěboři se bojovalo až do konce

V Chotěboři se bojovalo až do konce

FC Chotěboř – TJ Slavoj Eurotech Třešť

 1 : 2 (1 : 2)

V sobotu 20.08.2016 zajížděli naši dorostenci na venkovní utkání do Chotěboře. Po předehrávce 11. kola si potřebovaly oba týmy zpravit chuť (Třešť prohrála se Speřicemi 1 : 3 – psali jsme zde, Chotěboř v Polné 11 : 1). Pro přihlížející diváky tak byla připravena urputná bitva o tři body.

Bohužel skoro již tradičně hosté nezachytili úvod utkání. Působili ospalým dojmem, což bylo pro domácí, kteří do utkání vlétli, ideální. Díky většímu důrazu a pomalé reakci soupeře se tak Smutný v 10. minutě dostal k odraženému míči po rohovém kopu. Jeho střela byla některým z hráčů v šestnáctce tečována do protipohybu gólmana Pokorného. Inkasovaná branka hosty trohu nabudila. Přišlo i jedno vynucené střídání, které rovněž přineslo do hry nový impuls. Ve 20. minutě se tak k míči dostal Kantor a brankáři domácích nedal šanci. Třeštští dorostenci si i nadále vytvářeli slibné příležitosti. Chybělo jen rázné zakončení. To naštěstí přišlo ve 39. minutě. Centr z pravé strany se dostal až k Pöndlovi, který levou nohou nedal brnakáři šanci. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1 : 2.

Do druhé půle oba celky vlétli. Hosté snažíce se vyvarovat opákování úvodu utkání se tlačili více k zakončení. Navýšit vedení a upevnit náskok mohl Novotný již ve 49. minutě. Jeho přímý volný kop spoza šestnáctky však brankář domácích dokázal vyrazit. Na hřišti v tu chvíli bylo vidět, že hosté jsou namotivováni až přespříliš. Někdy se až zbytečně tlačili do koncovky a uspěchávali finální přihrávku. Domácí toho využívali a rýchlými kontry hrozili. Na obou stranách nebylo k brance daleko, ale Třešť nedokázala brankáře domácích prostřelit a chotěbořským ve srovnání naopak dvakrát zabránilo břevno. Když tedy hlavní rozhodčí ukončil utkání, stav byl stejný jako po první půli, tedy 1 : 2

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„V první půli nám utekl začátek. Hra pak sice byla vyrovnaná a soupeře jsme i tlačili, ale sami jsme si dělali rozehrávku složitou. Přechodová fáze nevypadala jak jsme si řekli, proto jsem o poločase sáhl ke střídání. V druhé půli jsme prozměnu dopláceli na přemotivovanost. V kabině jsme si říkali, ať se neopakuje úvod utkání, ať dáme ještě jednu branku a hru tak uklidníme. Bohužel jsme zbytečně uspěchávali přechod a místo abychom hru zklidnili, vymýšleli jsme složité finální přihrávky a honili se tak za balónem.“

Branky: 10. Smutný Matěj – 20. Kantor Martin, 39. Pöndl Ivo

Sestava: Pokorný Adam – Doležal Milan (18. Mezera Petr), Kubát Martin, Novotný Marek, Budíček Ondřej – Pöndl Ivo, Nechvátal Filip, Kantor Martin, Kříž Jiří (65. Fencík Tomáš), Rod Tomáš -Kříž Michal (46. Hartl Luboš)

ŽK: 65. Veselý Vojtěch – 36. Kříž Jiří

Rozhodčí: Rosický Pavel, Pavlas Jiří, Porupka František