Syrový výkon v N. Syrovicích

Syrový výkon v N. Syrovicích

SK Nové Syrovice – TJ Slavoj Eurotech Třešť

5 : 1 (2 : 0)

Ve duhém kole I.A třídy sk. B zajížděli v neděli 14. srpna 2016 muži A na hřiště nováčka soutěže s odhodláním napravit porážku z prvního kola na domácí půdě. Naopak celek SK se chtěl před domácím publikem předvést a hráči chtěli svým fanouškům dokázat, že postup do A třídy nebyl náhodný.

Už ve 2. minutě propadla hostující dvojice stopérů a domácí Dvořák se řítil sám na Kousala v brance Slavoje – 1 : 0. Vzápětí utekl po pravém křídle Lacina, ale jeho přihrávka pod sebe adresáta nenašla. Úvodní desetiminutovku zakončil přímý kop domácích, který výborným zákrokem zlikvidoval hostující gólman. Poté se hra vyrovnala a přelévala ze strany na stranu. K vidění bylo množství nepřesných přihrávek na obou stranách, ale i několik nadějných příležitostí. V 30. minutě se za domácí obranou ocittl Bláha, ale jeho pokus mířil pouze do gólmana. Neuběhlo ani 5 minut a do šestnáctky domácích se dostal Lacina. Jeho přihrávku napříč malým vápnem nedokázal nikdo doklepnout do odkryté branky a tak trestali opět domácí. Rychlý protiútok s kombinací na jeden dotek zakončil Sosnar. Poločas 2 : 0.

Rovněž nástup do druhé půle vyšel lépe domácímu celku. Chybu v rozehrávce Slavoje potrestal spoza šestnáctky syrovický útočník přesnou střelou do šibenice. Třešťským fotbalistům sice nejde upřít snahu, ale přes dobře a důrazně bránící hráče Syrovic se dlouho nemohli prosadit. Naopak to byli opět domácí, kdo měnil skóre. Po kolmé přihrávce prohrál souboj s hostujícím útočníkem Tausch a domácí Sosnar se trefil podruhé v zápase. Zhruba po hodině hry proklouzl do šestnáctky domácích Krejčí, udělal kličku gólmanovi, jenž jej nekompromisně poslal k zemi. Hlavnímu rozhodčímu Rosickému nezbývalo nic jiného než vytáhnout červenou kartu a ukázat na značku pokutového kopu. Jeho exekuce se ujal střídající Gutwald a zaznamenal čestný úspěch Slavoje. I v deseti domácí dobře bránili a když už se hosté dostali ke střele, pak mířila vždy mimo tři tyče. V poslední desetiminutovce se ještě prosadil přes dva bránící hráče Dvořák a uzavřel účet utkání.

trenér Jiří Gregor k utkání:

„Jsem zklamaný, dneska jsme nepodali takový výkon, jakého jsme schopni a jaký bychom měli. Domácí byli důraznější a přesnější v zakončení. Nám se vůbec nedařila naše kombinační hra. Mrzí mě přístup některých hráčů, nejen k tréninkům, ale i k zápasu.“

Branky: 2. a 82. Dvořák Zdeněk, 43. a 57. Sosnar Ondřej, 47. Železný Jan – 66. Gutwald Jiří (p.k.)

ČK: 63. Zavadil (N. Syrovice)

Rozhodčí: Rosický Pavel – Porupka František, Pojezný Jan

Sestava: Kousal – Ivan (50. Novotný Jakub), Novotný Marek, Kříž, Tausch – Mareš, Krejčí, Nachvátal, Bláha, Lacina (46. Gutwald) – Rod