Mladíci se probudili až po změně stran

Mladíci se probudili až po změně stran

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Dálnice Speřice

 1 : 3 (0 : 2)

V sobotu 13. srpna zahájili svojí sezónu další sezónu v KP dorostu třešťští dorostenci. Svěřence Zdeňka Derganze čekal hned v prvním kole těžký soupeř ze Speřic. Tým, který si především v obraných řadách stále ještě musí “sednout“, tak čekala náročná zkouška.

Začátek utkání byl velice vlažný. Oba týmy trápili nepřesnosti a spousta chyb. Bohužel ty větší většinou pocházeli z kopaček dorostenců Třeště. Domácí si chybami v rozehrávce a nesmyslným odevzdáváním míčů tak dlouho koledovali, až přišel trest. Již ve 21. minutě totiž Vondruška poprvé kapituloval. Po zbytek první půle Speřice jasně na hřiště dominovali. Po několika zmařených šancích přišla druhá branka. Třešť bohužel nedokázala podržet míč a hrát “svoji“ kombinačí hru. Ani hosté žádnou nabídnutou šanci využít a tak ve 45. minutě svítilo na světelné tabuli 0 : 2.

Již z přípravných zápasů bylo patrné, že dorostencům Slavoje vychází lépe druhé půle. A tak domácí jěště věřili, že není vše ztraceno. Nový impuls do hry navíc mohlo přinést i vynucené střídání. Jasnou odpověď přinesla 57. minuta. Po několika zmařených šancích se podařilo do sítě protlačit míč Budíčkovi. Hra měla rázem úlně jiný obraz. Najednou to byla Třešť kdo byl aktivnější. Hráči Slavoje zlepšili pohyb, kombinaci a tlačili se za vyrovnáním. Bohužel se jim nepodařilo hned několik slibně se rozvíjejících šancí využít, a tak příšel trest. Hosté dokonale zaskočili obranu soupeře, prošli jí jako nůž máslem a navýšili svůj náskok na 1 : 3. I když Třešť do poslední chvíle nic nevzdávala, skóre se již neměnilo. Dorost tedy sezónu nezáhajil stejně jako A tým ideálně a bude doufat v lepší výsledky v dalších kolech.

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Dnes jsme hráli utkání proti jednomu z těžších soupeřů. Bohužel v první půli jsme nehráli svoji hru. Zbytečně jsme odevzdávali míče soupeři. V druhé půli se naše hra zlepšila, přesto jsme stále zbytečně chybovali v rozehrávce. Vytvořili jsme si sice jistý tlak, ale nedokázali ho naplno využít. Zákonitě tedy musel přijít trest. Mrzí mě pouze nedisciplinovanost některých hráčů.“

Branky: 57. Budíček Ondřej – 21. Mišoň David, 37. Mišoň David, 70. Eremiáš Martin

Sestava: Vondruška David – Doležal Milan (87. Štěpánek Jakub), Kubát Martin, Novotný Marek, Budíček Ondřej – Pöndl Ivo, Nechvátal Filip (64. Kříž Michal), Kantor Martin (46. Fencík Tomáš), Kříž Jiří, Rod Tomáš (68. Hartl Luboš) – Kříž Matyáš

Rozhodčí: Beseda Petr