Finále ovládli Slavojáčci

Finále ovládli Slavojáčci

V sobotu 11. června 2016 se v areálu SK Buwol Metal Luka nad Jihlavou uskutečnil finálový turnaj Okresního přeboru mladší přípravky. Finálový proto, protože účast na turnaji si zajistili vždy dva nejlépe postavené týmy v tabulce skupin A, B a C okresního přeboru mladší přípravky. Benjamínci Slavoje se turnaje zúčastnili jako zasloužený vítěz skupiny B. Ze stejné skupiny pak z druhého místa postoupila Telč. Dalšími účastníky pak byli Kostelec/Cejle a Rantířov ze skupiny A a Sapeli Polná a Nadějov ze skupiny C. V systému turnaje, kdy se utkal každý s každým o konečném pořadí rozhodoval nikoli počet bodů, ale celkový větší počet vstřelených branek. Tento způsob hodnocení je u této kategorie běžný ve vyspělých fotbalových zemích a postupně je zaváděn i u nás. Malé fotbalisty tak fotbal více baví, neboť se snaží stále útočit a střílet branky a příliš neřeší, když nějakou branku dostanou.

V prvním utkání se malí hráči Slavoje ještě rozkoukávali a remizovali s Telčí 1 : 1. V dalších duelech pak za hojné a hlasité  podpory třešťského Fanclubu začaly branky přibývat 🙂 . Tým Sapeli porazili malí Slavojáčci jen těsně 4 : 3, s Rantířovem remizovali po boji 3 : 3, a týmu Nadějova nastříleli gólů šest. O vítězi se rozhodovalo až v posledním utkání, když tým Sapeli Polná měl již dohráno a v turnaji nastřílel celkem 18 branek. Slavojáčci tak museli vstřelit aspoň 5 branek, aby dosáhli na vytoužené 1. místo. Z počátku zápasu proti společnému týmu Kostelec/Cejle se hráčům příliš nedařilo, ale podpora Fanclubu hnala malé bojovníky kupředu 🙂 . Střelecky při chuti byl nejvíce Matyáš Široký, který vstřelil 4 branky, za ním pak Matěj Svoboda, který se trefil 2x a jednu branku přidal Jakub Komín. Slavojáčci nakonec porazili tým  Kostelec/Cejle vysoko 7 : 1. Obrovská radost pak vypukla při vyhlašování výsledků, kde hráči zatím netušili, že na ně čeká zasloužená zlatá medaile.

Turnaj v Lukách se vydařil a byl tak krásným rozloučením s touto sezónou jak pro všechny hráče, tak i trenérské duo Pavel Svoboda a Pavel Kubala. Zároveň se tímto turnajem také rozloučili s mladší přípravkou někteří hráči, jmenovitě Jakub Komín, Matyáš Široký, Tobiáš Franta a Kateřina Gregorová, kteří v další sezóně  obléknou dresy starší přípravky.

TJ Slavoj Třešť – SK Telč 1 : 1 
Branka Slavoje: Komín

TJ Sapeli Polná – TJ Slavoj Třešť 3 : 4 
Branky Slavoje: Svoboda 2x, Daněk, Komín

TJ Ježek Rantířov – TJ Slavoj Třešť 3 : 3 
Branky Slavoje: Gregorová, Široký, Komín

TJ Slavoj Třešť – TJ Mír Nadějov 6 : 1 
Branky Slavoje: Široký 2x, Komín 3x, Svoboda

TJ Slavoj Třešť – SK Kostelec/TJ Cejle 7 : 1 
Branky Slavoje: Široký 4x, Svoboda 2x, Komín

Celkové pořadí turnaje:

1. TJ Slavoj Třešť
2. TJ Sapeli Polná
3. TJ Ježek Rantířov
4. SK Telč
5. TJ Mír Nadějov
6. SK Kostelec/TJ Cejle

V dresu TJ Slavoj Eurotech Třešť se na turnaji představili:

Daněk Vojtěch, Svoboda Matěj, Široký Matyáš, Gregor Tomáš, Gregorová Kateřina, Šebelová Adriana, Komín Jakub, Franta Tobiáš, Melichar Lukáš

Několik momentek z finálového turnaje objektivem Milušky Šebelové uvidíte zde.