Dva rozdílné poločasy přinesly bod

Dva rozdílné poločasy přinesly bod

SK Moravské Budějovice – TJ Slavoj Eurotech Třešť  2 : 2 (1 : 2)

V neděli 22. května  2016 zajížděli mladí dorostenci Slavoje k utkání 19. kola Krajského přeboru dorostu na hřiště do Moravských Budějovic.

První poločas začali lépe fotbalisté Slavoje. Drželi míč na svých kopačkách a trpělivou hrou unavovali soupeře, jenž se snažil napadat jejich rozehrávku. O úvodní branku utkání se však postarali Budějovičtí, když v 9. minutě využili rychlého brejku po dlouhém nákopu. Hosté vyrovnali v 18. minutě Martinem Kantorem, který se tváří v tvář domácímu gólmanovi nemýlil. Vyrovnaný stav vydržel téměř do poločasové přestávky. Do jejího začátku chyběli pouhé dvě minuty, když se k přímému kopu zpoza šestnáctky postavil Marek Novotný a tvrdou střelou rozvlnil síť domácí branky podruhé.

Do druhého poločasu jakoby v barvách Slavoje nastoupilo úplně jiné mužstvo. Chyběl pohyb, nabídka a tak hostujícím obráncům nezbývalo nic jiného, než před napadajícími hráči Budějovic hrát dlouhé míče za jejich obranu, které ovšem neměli šanci na úspěch. Naopak domácí z podobných míčů často hrozili a po zásluze se dočkali vyrovnání. Míč za záda Pokorného dopravil v 57. minutě domácí Horecký. Rázem to byli Budějovičtí, kdo diktoval tempo hry. Hosté několikrát vystřídali, ale obraz hry se nezměnil. Přestože si oba týmy vytvořili ještě několik příležitostí, ani jeden z gólmanů už nekapituloval. Utkání tak skončilo spravedlivou remízou 2 : 2.

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Dneska jsme sehráli dva naprosto rozdílné poločasy. V první půli jsme dominovali a zasloužili jsme si vyhrávat i větším rozdílem. Ta druhá však byla „strašná“. Bohužel naše fauly na naší útočné polovině budějovické vysvobodily a ti nám pak nečekaně zatápěli. Doufám, že si to kluci v hlavách srovnají a podobný „výkon“ už se nebude ve zbývajících zápasech sezóny opakovat.“

Branky: 9. Černý Dominik, 57. Horecký Jan – 18. Kantor Martin, 43. Novotný Marek

Rozhodčí: Fryč Vlastimil

Sestava: Pokorný – Lašan, Kubát, Novotný, Ivan – Pöndl (73. Veverka), Nechvátal, Kříž Jiří, Kantor, Budíček (59. Mezera) – Kříž Matyáš (59. Kříž Michal)