Benfica nevzdává boj o příčky nejvyšší

Benfica nevzdává boj o příčky nejvyšší

TJ Slavoj Eurotech Třešť B – TJ Střítež  3 : 1 (2 : 0)

B-tým Slavoje nastoupil k utkání 23. kola III. třídy Jihlavska na domácím hřišti trochu nezvykle v neděli 22. května odpoledne. Průběh utkání pro Vás okomentoval za vydatného přispění spoluhráčů při pozápasovém rozboru v klubovně Michal Tausch.

Netradiční termín zaskočil i pojišťováka Františka Svobodu, který kvůli dodávce cementu málem nestihl úvodní hvizd. Naštěstí vše dobře dopadlo, Svoboda dorazil a hned ve čtvrté minutě potvrdil své kvality, když s přehledem skóroval. Šanci mu na zlatem podnose připravil v úvodu velice aktivní Vondrák. Následující minuty se odehrávaly většinou ve středu hřiště. Poměrně nezajímavý průběh první půle bez výraznějších příležitostí narušila až druhá branka v jejím závěru. Dlouhý nákop Nováka se nepovedlo odvrátit stopérovi hostí, nepovedenou hlavičkou daroval domácím rohový kop. K němu se postavil kdo jiný než Svoboda. Centr mířící na přední tyč si jeden z bránících hráčů srazil do vlastní branky.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hráči Slavoje, kteří se prezentovali klidnější hrou a povětšinou měli míč na svých kopačkách. Hra byla zcela jistě zajímavější i pro diváky, protože již mohli být svědky několika zajímavých příležitostí na obou stranách. Z jedné takové nenápadné akce vyplynul i třetí gól Slavoje, kdy se po rychle kombinaci ve středu hřiště zjevil sám před gólmanem na hranici šestnáctky Vondrák, který se tváří v tvář gólmanovi nemýlil a s přehledem umístil míč technickou střelou k pravé tyči. Na světelné tabuli tak v 65. minutě svítilo již 3 : 0. Hra se čím dál více přiostřovala. Série faulů přinášela i zajímavé standardní situace, které se však žádnému z týmů nedařilo proměnit v branku. Gólem neskončila ani šance Noska, který si v zajímavé pozici před vápnem rovnal míč na střelu tak dlouho, až o něj přišel. Další příležitost neproměnil Lacina, který byl zřejmě natolik překvapen, že se zjevil na úrovni penalty osamocen před gólmanem, že svoji střelu nasměroval vysoko nad bránu. Do třetice se neúspěšně vypořádal s nadějnou šancí Lupač (po sobotním gólu v dresu  třešťského A-týmu mu zřejmě zvlhnul střelný prach). Pořekadlo „nedáš, dostaneš“ se naplnilo v závěru utkání, kdy gólman Slavoje Šebesta nechal trestuhodně odkrytou pravou šibenici, kterou precizní střelou vymetl kapitán hostujícího celku. 🙂  Tímto výsledkem i celé utkání skončilo a třešťská Benfica se díky plnému bodovému zisku udržela v kontaktu s nejvyššími příčkami tabulky.

Branky: 4. Svoboda František, 44. Chládek Daniel (vl.), 65. Vondrák Michal – 89. Mezera Milan

Rozhodčí: Karlík Ondřej.

Sestava: Šebesta – Tausch, Kubala, Novák, Procházka – Lacina A., Vrátil, Jirků (66. Pittner), Krejčí J.(46. Nosek) – Vondrák, Svoboda F. (69. Lupač)