Pojišťovák pojistil vítězství

Pojišťovák pojistil vítězství

SK Střížov – TJ Slavoj Eurotech Třešť B  1 : 3 (0 : 1)

K dalšímu venkovnímu utkání III. třídy Jihlavska zajížděl B-tým Slavoje v neděli 15. května 2016 po obědě na hřiště do Střížova.

utkání očima brankáře hostí Jakuba Šebesty:

„Naše béčko se vydalo na půdu posledního celku tabulky. Domácí ale na svém hřišti nehrají vůbec špatný fotbal a s podporou věrných fanoušků jsou velmi nebezpeční. Hostující celek z Třeště přijel ve velmi kvalitní sestavě doplněné dorostencem Ondrou Budíčkem. Na hřišti se objevil i uzdravený Matěj Havlíček, pro kterého to byl premiérový start v této sezóně. První šanci zápasu si vytvořili hosté, když v 18. minutě doběhl přetažený míč Krejčí a z druhého doteku poslal míč těsně kolem pravé tyče. Hned za dvě minuty mohl Havlíček rozvlnit síť, avšak jeho střelu zpoza šestnáctky zastavila domácí obrana. Střížov se dostal na dostřel Šebesty až v 35. minutě, kdy domácí Kolda zkoušel štěstí z dvaceti metrů. Jeho pokus zastavil stoper Kubala a Šebesta už neměl problém zablokovanou střelu schovat do náručí. První a poslední šance domácího celku v prvním poločase. Když už se zdálo že oba celky odejdou do kabin za nerozhodného stavu, utekl domácí obraně Lacina a po zemi kolem nohou domácího dlouhána v brance poslal naše „béčko„ do vedení. Sudí poté ukončil první půli.

Do druhého poločasu opět vstoupil aktivněji hostující celek. Páral vymíchal u lajny dva hráče a dával pod sebe na úplně volného Krejčího, který pro tento zápas obul obě kopačky na levou nohu a jeho střela minula zadní tyč. V 50. minutě tygřím skokem zastavil střelu Havlíček a odraženého míče se chopil Vrátil. Poslal do brejku Pittnera, který našel úplně volného Lacinu a ten slavil podruhé. Domácí třešťského brankáře ohrozili snad jen s pomocí větru, který ovlivnil celé utkání. Po větru veškeré delší nakopnuté míče domácí záložní řady bez problému sbíral Šebesta spolu se stopery Kubalou a Novákem. V 72. minutě chtěla hostující obrana zcela zbytečně uspěchat rozehrávku kopu od branky. Šebesta si postavil míč a přihrával volnému Vrátilovi, ale kde se vzal tu se vzal, útočník Kolda zpracovává míč a krásným ,,jahlem,, nedává Šebestovi šanci. Nechápající hráči Slavoje a asi nejvíce překvapený brankář Šebesta jen koukali a s úsměvným nářkem se povzbudili k další brance a hlavně ke hře v obraně bez chyb. Po zápase domácí Kolda komentoval branku: „Dobíhal jsem dlouhý míč u lajny, podjely mi nohy a zůstal jsem chvíli za lajnou. Najednou vidím jak brankář rozehrává napříč vápnem míč na jeho spoluhráče, asi si mě vůbec nevšiml a tak zaberu tři kroky a přebral jsem míč. Blížil se ke mně ,,prcek,, nebo jak říkáte vašemu bekovi (Pinďa) a nezbylo mi nic, než do toho píchnout bodlem, to že to padlo do šibenice je velké štěstí, které stejně nic neřešilo.“ Ze strany Střížova to bylo všechno, naopak Slavoj přidal ještě pojišťováka z nohou pojišťováka. Vrátil dloubl míč za obranu Střížova a Svoboda František už moc dobře ví jak takové situace v úniku sám na brankáře řešit. Naznačení a střela do protipohybu domácího brankáře dává konečnou podobu výsledku 3 : 1 pro hosty.“

Branky: 62. Kolda Petr – 44. Lacina Aleš, 52. Lacina Aleš, 70. Svoboda František

Rozhodčí: Solař David

Sestava: Šebesta – Novák, Kubala, Pittner, Procházka O. – Vrátil, Svoboda Fr. (86. Vondrák), Krejčí J., Lacina A. – Páral, Havlíček (52. Budíček)