Lídr nemilosrdně trestal

Lídr nemilosrdně trestal

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Slovan Kamenice nad Lipou  0 : 3 (0 : 1)

V neděli 01. května 2016 se utkali naši dorostenci s s vedoucím týmem tabulky KP Kamenicí nad Lipou. Do utkání tentokrát nemohl naskočit Marek Novotný, který se v této sezóně stal v podstatě nenahraditelným členem stopérské dvojice Slavoje. Jeho zraněné zápěstí za zápasu v Polné, které ho minimálně na dva týdny vyřadilo ze hry, přidělalo vrásky na čele trenéru Zdeňku Derganzovi.

V úvodu zápasu byla hra poměrně vyrovnaná. Hosté si sice vytvářeli zajímavé příležitosti, ale ani domácí nezůstali pozadu. Již od začátku bylo patrné, co na obě obrany platí. Zatímco stopérská dvojice Slavoje, do které se k Martinu Kubátovi stáhl Filip Nechvátal, měla problémy z průnikovými příhrávkami a míči za sebe na rychlonohého utočníka Kamenice, stopéři hostí dopláceli na nedůraz v osobních soubojích při vysokých balónech. I když šancí či spíše jejich náznaků bylo na obu strnanách hodně, dlouhou dobu se nikomu nedařilo otevřít skóre utkání. To dokázali změnit až hráči Slovanu ve 33. minutě. Pro míč mezi stopery si krásně zaběhl hostující Houser a překonal vyběhnuvšího gólmana Slavoje. I přes veškerou snahu a úsilí měli třešťští dorostenci problém prosadit se poblíž vápna soupeře a tak se šlo do kabin za stavu 0 : 1.

Druhá půle začala podobně jako ta první. Bohužel i tentokrát se podařilo skórovat hostům a Houser brankou jako přes kopírák té první zvyšoval na 2 : 0. Hráči Slavoje se ze všech sil snažili s výsledkem utkání něco udělat. Bohužel někdy bylo až na škodu jejich osobní snažení, které vyústilo ve zbytečné ztráty. Černou tečku k utkání pak přidala 76. minuta. Nejprve si vracejíci se Nechvátal způsobil svalové zranění a z posledních sil odkopnul míč na roh. Následně po rohovém kopu zmatená obrana Slavoje, přijímajíci pokyny trenéra na reorganizaci po střídání, pozdě zareagovala na rozehrání rohu a nechala tak před bránou samotného Hadravu, který hlavou opět rozevlál síť za záda brankáře Vondrušky. Hráči Slavoje se sice i nadále dostávali k šestnáctce hostí, ale když už se dostali ke střele, vytěsnil jí skvělými zákroky kamenický gólman. Výsledek utkání 0 : 3 ve prospěch Kamenice rozhodně neodpovídá jeho průběhu. Za předvedený výkon by si mladí hráči Slavoje remizu rozhodně zasloužili.

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Dnes jsme předvedli slušný výkon. Soupeř ukázal důraz v osobních soubojích, ale tak už se prostě dnes fotbal hraje. I když jsme se mu po herní stránce téměř vyrovnali, trápí nás predevším koncovka. Věřím však, že když stejnou bojovnost a důraz předvedeme i v ostatních utkáních, získáme určitě nějaké body. Problémem je marodka. Poté co po minulém týdnu nemůžeme počítat s Márou Novotným, na ní po dnešku přibyl ještě Filip Nechvátal. Nerad bych dopadl jako Náměšť, která ke svému utkání 13. kola v Humpolci ani neodcestovala.“

Branky: 33. a 50. Houser Jiří, 76. Hadrava Tomáš

Rozhodčí: Havlín Marek

Sestava: Vondruška David – Ivan Daniel, Nechvátal Filip (76. Kříž Jiří), Kubát Martin, Lašan Jiří – Pöndl Ivo, Kříž Matyáš, Kantor Martin, Budíček Ondřej, Mezera Petr – Kříž Michal