Milosrdná prohra Celticu

Milosrdná prohra Celticu

SK Horní Ves – TJ Slavoj Eurotech Třešť C 3 : 1 (2 : 0)

V 15. kole IV. třídy pelhřimovska zajížděl v neděli 24. dubna 2016 popoledni třešťský Celtic ke svému utkání na hřiště do Horní Vsi. Místní mladíci (věkový průměr základní jedenáctky domácích byl o 20 let menší než  hostí) v dosavadním průběhu soutěže ještě nepoznali hořkost porážky a v podzimním vzájemném měření sil si z třešťského letiště odvezli hubené vítězství 1 : 0 (psali jsme zde).

Přestože se utkal druhý tým se třetím, rozdíl ve výkonnosti byl markantní. Domácí hráči hosty prakticky k ničemu nepustili, snad až na šanci Zbyňka Růžičky v prvním poločase, která bohužel brankou neskončila. Tou dobou už ale hornoveští vedli po brankách Makovičky a Bělohlávka 2 : 0. Domácí fotbalisté Celtic přehrávali ve všech směrech – pohybem,rychlostí, důrazem, ale i přesností přihrávek.

Druhý poločas byl v podání třešťského Celticu tradičně lepší. Hráčům Horní Vsi se sice podařilo Kantorem zvýšit na 3 : 0, ale pak se dostali ke slovu hosté. Po pěkné akci snižoval na konečných 3 : 1 nejlepší střelec celé soutěže Zdeněk Vašek. Tato trefa byla již jeho patnáctou brankou v sezóně. Protože jeho nejbližšším pronásledovatelům Žáčkovi (AFC Humpolec) a Andělovi (Hněvkovice) se ve vzájemném souboji skórovat nepodařilo, navýšil Vašek svůj náskok v tabulce střelců už na dvě branky.

pravý bek Celticu Luboš Veselý k utkání:

„Domácí byli jednoznačně lepší a nás dneska téměř k ničemu nepustili. Mají tým poskládaný z mladých a šikovných hráčů. Skóre mohlo pro nás vypadat daleko hůře, ale tomu stál v cestě výborný Bachman v brance, který hrozícímu debaklu zabránil.“

Branky: 6. Makovička Radim, 11. Bělohlávek Jaroslav, 55. Kantor Ondřej – 60. Vašek Zdeněk

Rozhodčí: Večeřa Ivo

Sestava Celticu: Bachman – Nechvátal, Hochman, Bartušek S., Veselý – Jelínek P., Mikeš, Bartušek R. (46.Novák Jan), Růžička – Janák, Vašek