Nedělní fotbalová pohoda

Nedělní fotbalová pohoda

TJ Slavoj Eurotech Třešť C – TJ Sokol Plačkov B 6 : 0 (2 : 0)

V neděli 3. dubna 2016 zahájil svojí pouť jarní částí IV. třídy Pelhřimovska také třešťský „Celtic“. Ve 12. kole přivítal na domácím hřišti zálohu Sokola Plačkov.

Hosté přijeli do Třeště v hodně kombinované sestavě, bez náhradníků a navíc s dvojicí hráčů, které limitovalo svalové zranění. Rovněž Celtic se musel obejít bez řady opor a také domácí lavička zívala prázdnotou. V základní jedenáctce Slavoje se tak objevila dvojice „mladíků“ Libor Nosek a Jan Novák. Hned od začátku zápasu se domácí usadili na polovině soupeře a bylo jenom otázkou času, kdy odemknou hostující branku. Postaral se o to ve 24. minutě Honza „Bomber“ Janák. Uběhlo pouhých 5 minut a svůj první zářez na kopačce za Celtic si udělal z dorážky Jirka Nechvátal. Hosté z Plačkova domácí branku prakticky neohrozili, a tak se odcházelo do kabin za stavu 2 : 0.

Druhý poločas přinesl další branky v hostující síti. Nejprve přidal hned ve 49. minutě svou druhou branku v zápase dělovkou z malého vápna Janák a v závěrečné čtvrthodince utkání se ještě trefili Roman Krch a dvakrát nejlepší střelec soutěže Zdeněk Vašek. Hosté však vysokou porážku brali s nadhledem a s humorem.

Pohodové utkání o krásném nedělní odpoledni nejlépe okomentoval stopér Celticu Milan Hochman:

„Nejvíc jsem se zapotil o půlce a po zápase, když jsem šel v kabinách do schodů :lol:“

Branky: 24. Janák Jan, 30. Nechvátal Jiří, 49. Janák Jan, 77. Krch Roman, 80. Vašek Zdeněk, 85. Vašek Zdeněk

Rozhodčí: Surán Vlastimil

Sestava Celticu: Jindřich – Nechvátal, Hochman, Bartušek S., Mikeš – Krch, Nosek, Novák, Růžička – Janák, Vašek