V Puklicích pukli domácí

V Puklicích pukli domácí

TJ Sokol Puklice B – TJ Slavoj Eurotech Třešť B 1 : 2 (0 : 2)

První soutěžní utkání na hřišti soupeře v letošním kalendářním roce sehrála záloha Slavoje v sobotu 02. dubna 2016 na hřišti v Puklicích. Místní B-tým před týdnem neudržel poločasové vedení 1 : 0 ve Stříteži a podlehl 2 : 4. A tak očekával první jarní body právě proti Třešti, které chtěl oplatit podzimní porážku 1 : 5, kterou utrpěl na třešťském pažitu.

První poločas byl pod taktovkou hostujícího celku, který si vytvořil řadu brankových příležitostí. Využít však dokázal pouze dvě.  Nejprve v 19. minutě nechali domácí hráči v pokutovém území otočit Císaře a ten mířil přesně. V závěru poločasu všem utekl po křídle Tretiak, obešel gólmana a předložil tutovku Vondrákovi 0 : 2.

Před zahájením druhého poločasu si obě družstva vyměnili nejenom strany, ale i role. Najednou to byli hráči Puklic, kdo diktoval tempo hry a po zasluze se v 69. minutě dočkali snížení. Kontaktní branka jakoby domácím nalila čerstvou krev do žil a ti se vehementně tlačili do vyrovnání. Hosté z Třeště však bránili pozorně a hubené vítězství uhájili.

A jak viděl utkání vedoucí mužstva, trenér, kustod a psycholog týmu v jedné osobě Standa „Mourinho“ Petr:

„Hned od začátku utkání jsme na hochy z Puklic vlítli a vytvořili jsme si několik slibných šancí. Po dvaceti minutách stálého tlaku se dostal do šance Petr Císař a po pohotové otočce vsítil první branku zápasu. Chvíli před koncem prvního poločasu utekl po lajně Roman Tretiak, obhodil si i brankaře a dal míč před bránu kde byl Michal Vondrák, který nekompromisně zakončil. Do druhé půle jakoby z naší kabiny přišlo jiné mužstvo. Všude jsme byli pozdě, soupeř nás přehrával a místo aby jsme jim nasypali další branky, tak jsme inkasovali. Soupeř chtěl tak moc vyrovnat, že se uchyloval až k zákeřným faulům. Což se jim nepovedlo a my si odvážíme z Puklic tři body.“

Branky: 69. Kabelka Jiří – 19. Císař Petr, 42. Vondrák Michal

Sestava: Jindřich – Jirků, Novák, Pešta, Tausch – Tretiak, Lacina A., Pittner, Lacina M.- Císař (81.Kubala), Vondrák ( 68. Widerlechner)