V derby mužů se radovalo Béčko

V derby mužů se radovalo Béčko

TJ Slavoj Eurotech Třešť C – TJ Slavoj Eurotech Třešť B  3 : 5 (0 : 2)

Stalo se již tradicí, že před začátkem každé sezóny, a to jak její podzimní, tak  i její jarní části se mezi sebou utkají Celtic s Benficou. Přesněji řečeno C-tým s B-týmem mužů Slavoje. Nejinak tomu bylo i letos, ve čtvrtek 24. března 2016 večer pod umělým osvětlením.

V posledních několika měřeních sil byli vždy úspěšnější hráči Celticu, a tak měli mladí hráči z Benfici svým starším a zkušenějším spoluhráčům co vracet. Již v první půli si vytvořili dvoubrankový náskok. Ten, jak se později ukázalo, byl rozhodující. Ve druhém poločase sice Celtic mohutně dotahoval, ale vždy, když se přiblížil na dostřel jediné branky, dokazali hráči Benfici znovu odskočit. O velké rivalitě mezi oběma týmy a obrovské vyhecovanosti svědčí i fakt, že hlavní rozhodčí Kříž musel (ačkoli šlo o přátelské utkání) vytáhnout žlutou kartu Pavlu Kubalovi (B-tým) za protesty.

Je pravdou, že v zeleném dresu Celticu na hřišti chyběla řada opor. Především jistota v brance Jindřich Jindřich  (nahradil ho útočník Roman Bartušek), dále zraněný stopér Mirek Maryška, či nemocný ostrostřelec Zdeněk Vašek. Scházeli i další zkušení hráči Mikeš, Veselý, Janák a nedošlo ani na souboj otce a syna tedy Jardy a Honzy Novákových. Naopak jako výrazná posila se ukázal autor všech tří branek Celticu Pavel Svoboda. Naproti tomu v bílém hrající B-tým byl, až na pár výjimek, téměř kompletní. Možná proto mohli jeho hráči po závěrečném hvizdu rozhodčího Karla Kříže slavit vítězství 5 : 3.

Několik momentek z tohoto klání pro Vás nafotila P. Lupačová – zde.