V utkání s Celticem byli o gól šťastnější domácí

V utkání s Celticem byli o gól šťastnější domácí

TJ Sokol Košetice B – TJ Slavoj Eurotech Třešť C  2 : 1 (2 : 0)

V 10. kole IV.třídy pelhřimovska zajížděli v neděli  25. října 2015 hráči třešťského „Celticu“ na hřiště do Košetic a v případě výhry nad místní zálohou by si pojistili třetí příčku v soutěži. Zkušení fotbaloví matadoři Třeště ale museli bojovat proti velmi mladému týmu, který byl navíc posílen o několik hráčů svého A-týmu.

V první půli byli domácí lepším týmem, vypracovali si několik dobrých střeleckých příležitostí, které dokázali ve dvou případech proměnit. Ve 20. minutě se po rohovém kopu trefil Martin Sovka a ve 35. minutě zvyšoval z dorážky Pavel Machovec. V dalších střeleckých příležitostech domácí střelci selhali, když hosty několikrát podržel dobře zasahující gólman Šebesta. Hosté z Třeště rovněž několikrát zahrozili, ale žádnou se svých příležitostí nedokázali využít.

Druhý poločas už byl v režii hostujícího celku. Hráči Celticu kontrolovali hru. Snížit se jim podařilo v 73. minutě z pokutového kopu nařízeného za hraní rukou ve vápně. Úspěšným exekutorem byl kanonýr Zdeněk Vašek, jenž je tak dál s 12 přesnými trefami nejlepším střelcem soutěže. Bohužel své další šance již neproměnil, stejně jako Roman Krch. A protože ojedinělé šance domácích dokázal s jistotou pochytat Jakub Šebesta, skončilo utkání tím nejtěsnějším rozdílem.

V dalším utkání hostí Celtic v neděli 01. listopadu 2015 na domácím hřišti lídra soutěže – tým AFC Humpolec, kterého bude jistě chtít potrápit a „obrat“ o nějaký bod.

Branky: 20. M. Sovka , 35. P. Machovec – 73. Z. Vašek (p.k.)

Sestava: Šebesta – Jelínek P., Nechvátal, Bartušek S., Růžička – Krch, Jelínek M., Hochman, Mikeš – Bartušek R., Vašek