Celtic otočil zápas v Nové Cerekvi

Celtic otočil zápas v Nové Cerekvi

TJ Nová Cerekev – TJ Slavoj Eurotech Třešť C  2 : 5 (2 : 1)

V 7. kole IV. třídy pelhřimovska zajížděli hráči Celticu na hřiště do Cerekve. Nikoli do té Horní, kde před čtrnácti dny zvítězili v přestřelce 4 : 6, ale do Nové Cerekve. Je to o poznání dál, ale o to je tam horší cesta. Také zde bylo k vidění hodně branek a opět se na konci radovali hráči třešťského Celticu.

Hostům nevyšel vstup do utkání. Po dvou hrubých chybách v obraně prohrávali již v 11. minutě 2 : 0. O čtyři minuty později snížil na rozdíl jediné branky nejlepší střelec Celticu Vašek, když ukázkovým lobem překonal domácího brankáře. Hosté se sice i nadále snažili, ale další míč už do domácí sítě nepadl. A protože se stejně vedlo i hráčům N. Cerekve, šlo se do kabin za stavu 2 : 1.

Velký obrat v utkání nastal hned v úvodu druhého poločasu. Domácí tvrdě hrající tým dvakrát v krátkém čase fauloval ve svém pokutovém území a dva nařízené pokutové kopy proměnili Mikeš a Vašek. Domácím byl navíc po protestech vyloučen hráč a Celtic tak postupně v přesilovce navyšoval své vedení. V 58. minutě se trefil podruhé v zápase Mikeš a v 84. minutě vstřelil svou třetí branku v utkání Vašek, jenž se tak s 10-ti brankami dostal do čela tabulky střelců celé soutěže. Hráči Celticu hráli v pohodě a kdyby své šance proměnili také Roman Bartušek a Libor Nosek, mohlo být skórre ještě vyšší. V týmu Třeště je nutno pochválit střelce tří branek Vaška a gólmana Jindřicha, který dokázal v 86. minutě lapit penaltu domácích a svůj tým po celý zápas podržel jistými zákroky. Celtic tak nadále průběžně drží třetí místo v tabulce se ztrátou pouhých tří bodů na první místo.

Branky: 2. Vaněček Petr, 11. Pavlík Tomáš – 15., 51. (p.k.) a 84. Vašek Zdeněk, 47. (p.k.) a 58. Mikeš Lubomír

Sestava: Jindřich – Jelínek P., Bartušek S., Janák, Růžička – Vrátil, Hochman, Novák (46. Nosek), Mikeš – Vašek, Bartušek R.