Závěr sezóny mladší žáci

Třešť – Speřice  1:0 (0:0)  Branka: Rodek Ondřej

Nedělní zápas byl od prvních minut boj o každý míč. Čekalo se na to, kdo udělá první chybu. První chybu udělalo naše mužstvo, ale naštěstí včas zakročil Adam Pokorný a zákrokem dne tak nedovolil hlavičkujícímu soupeři zavěsit do poloodkryté brány.,,Byl jsem na správném místě a měl jsem i trochu štěstí, že mi šel míč v úrovni rukou. Těší mě že jsem tým podržel a že jsme vyhráli.,, prohlásil Adam po závěrečném hvizdu rozhodčího. Hrdinou se stal náš ,,nový,, útočník Ondra Rodek, kdy si speřičtí obránci srazily přízemní střelu do vlastní brány.,, Docela haluz gol, ale chtěl jsem to hlavně trefit tvrdou ranou,, reagoval šťastný střelec po utkání. Nyní nás čeká týden volno a pomalu se blíží poslední náš zápas v této sezóně. Kluci tento zápas odmakali a i proto jsme se vrátili zpět na druhé místo, které nám určitě patří.

Pavel Kubala (trenér) k zápasu:

Kluci nám ukázali, že když chtějí, porazí kohokoliv. Speřice hráli velmi dobře, avšak naše obrana fungovala perfektně. Musím pochválit Jirku, Milana, Honzu, Petra, Adama a Michala, že v obranné fázi to bylo na jedničku. Přechod do útoku byl trošku lepší než proti Pelhřimovu, avšak zde máme velké rezervy. Teď si týden odpočineme a na Horní Cerekev připravíme tým, který zbytek sezony dohraje s pokorou a hladme po golech. Doufám, že sezonu zakončíme vítězně.

Třešť – Horní Cerekev 2:3 (0:2)  Branky Třeště: Kříž Jiří, Rodek O.

Závěrečný zápas s posledním týmem tabulky se hráčům Třeště moc nepovedl. Od začátku zápasu nás tým z Cerekve tlačil a my se jen s těží dostávali do zakončení. Ve druhé půli jsme udělali pár měn a hned to bylo znát na hře. Cerekev jsme v podstatě k ničemu nepustili a dokázali vyrovnat. Těsně před koncem jsme ale dostali branku z dálky a ta rozhodla o nula bodech pro Třešť.

Jakub Šebesta (vedoucí týmu) k zápasu :

„Kluci Cerekev hodně podcenili, což se nesmí stávat. Pravda je že ofenzivě laděný tým z Cerekve byl od prvních minut lepším týmem a nechápu, jak může být na spodku tabulky se čtyřmi body. V zápase jsme prostřídali plno hráčů na různých postech a bylo to i cítit na souhře týmu. Škoda jen, že jsme poslední zápas před svým skvělým publikem nezvládli a nemohli si připsat tři body do tabulky, což by znamenalo druhé místo. Takhle bereme bronz, což je také skvělé.“

Mladší žáci obsadili po velmi dobrém podzimu 3. místo se 33 body a skóre 54:29. Na vítěznou Světlou n/Sázavou ztratili nakonec 9 bodů. Nejlepšími kanonýry v týmu byli Ivo Pöndl, který se trefil 10x, dále Jiří Kříž s osmi a Milan Doležal se sedmi trefami.