Závěr sezóny starší přípravky

Turnaj 25.5. ve Staré Říši :
Třešť – Mrákotín    1 : 0 (0:0) Šebela D.
Třešť – Stará Říše  3 : 2 (2:1) Pokorný A. 2x, Kohout A.
Třešť – Telč              4 : 0 (2:0) Kubelík E., Pokorný A., Kohout A., Málek P.

Turnaj 1.6. v Mrákotíně:
Třešť – Mrákotín    3 : 1 (2:1) Veverka M. 2x, Topinka P.
Třešť – Stará Říše   3 : 1 (1:1) Šebela D., Veverka M., Zedník L.
Třešť – Telč              7 : 1 (4:1) Topinka P. 2x, Kubát Š., Pokorný A., Kohout A., Topinka F., Surán M.

Konečná tabulka st. přípravky:

1. Třešť 36 25 6  5 81 : 25 81
2. Mrákotín 36 15 5 16 72 : 71 50
3. Telč 36 13 6 17 59 : 81 45
4. Stará Říše 36  8 5 23 54 : 89 29

Starší přípravka potvrzuje už několik sezón svou prioritu ve své skupině. Vyhrála i letos s úctyhodným náskokem 31 bodů na druhý tým Mrákotína.

O přeborníka okresu své soutěže se opět utkala se zálohou týmu FKM Vysočina Jihlava. Toto utkání proběhlo 10. června na hřišti ve Velkém Beranově.

K tomu slova trenéra Jaroslava Kříže:

Soupeř to pro nás nebyl neznámý, vždyť za poslední dva roky jsme s nimi sehráli tři vyrovnané duely: 2x v Třešti a 1x v Jihlavě (vždy v hale), ve kterých jsme dvakrát zvítězili a jedno utkání skončilo remizou. I tentokráte to byl velice vyrovnaný zápas, hraný na 2×25 minut s minimem brankových příležitostí, který nakonec rozhodly standardní situace.
V prvním poločase se nádherně z přímého kopu trefil náš Martin Surán, po změně stran ovšem soupeř využil výškovou převahu a po rohovém kopu vyrovnal. Další branka již nepadla a tak se o vítězi rozhodovalo za značky pokutového kopu. I zde bylo vše vyrovnané a o vítězství FKM Vysočina Jihlava rozhodla až jedenáctá série. Naši kluci z toho byli velice smutní a ukáplo i pár slziček. Poháry a zlaté medaile oběma týmům poté předali předseda KFS Vysočina Miroslav Vrzáček a předseda OFS Jihlava Jindřich Skočdopole. Ten na závěr nečekaně potěšil naše malé fotbalisty – z rozhodnutí OFS Jihlava postupuje do turnaje vítězů všech okresů KFS Vysočina tým TJ Slavoj PEZAG Třešť.

Dále ještě trenér Jaroslav Kříž k turnaji vítězů okresních přeborů přípravek  2012/2013 KFS Vysočina, který se konal 13.6. na hřišti v Polné:

V letošním roce se náš tým starší přípravky TJ Slavoj PEZAG Třešť probojoval na finálový turnaj vítězů okresních přeborů přípravek  2012/2013 KFS Vysočina. Ačkoli jsme OP starší přípravky, sk.B, vyhráli letos již po čtvrté v řadě, rozhodující utkání s vítězem sk. A jsme vždy nezvládli a brány finálového turnaje nám zůstaly zavřené.
Pořadatelství tohoto turnaje se letos zhostila Polná, jejíž krásný fotbalový stánek pro nás není neznámou. V uplynulých třech letech jsme zde odehráli bezpočet kvalitních zápasů a ani letos tomu nebylo jinak. 
O vítězi turnaje, jehož se kromě pořádajícího Slavoje Polná zúčastnilo ještě 5 vítězů OP Kraje Vysočina, konkrétně TJ Tis (H. Brod), A.F.C. Humpolec (Pelhřimov), TJ Vladislav (Třebíč), Sokol Radostín n/O (Žďár n/S) a TJ Slavoj PEZAG Třešť (Jihlava), rozhodoval alternativní způsob hodnocení, kdy do umístění se nepočítaly body, ale v tabulce rozhodoval: 1. rozdíl skóre, 2. větší počet nastřílených gólů a za 3. vzájemný zápas.  Dle vyjádření předsedy Komise mládeže KFS Vysočina Tomáše Kyzlinka je tento způsob hodnocení výsledků u kategorie přípravek ve světě zcela běžný. Hlavně proto, že hráči se snaží střílet góly a nehrají na remizu, která by zaručovala alespoň bod.
Pro náš tým byl tento způsob hodnocení novinkou, přesto se s tím dokázal vyrovnat a předváděl výborné výkony. Po úvodní nešťastné porážce od domácích jsme v dalších třech duelech vždy vstřelili nějakou branku, zatímco ta naše zůstala pro soupeře uzamčená. Před posledním zápasem proti suverénnímu Humpolci bylo jasné, že pouze výrazná porážka nás může připravit o dobré umístění. Na úvodní branku favorita jsme dokázali brzy odpovědět krásnou střelou Dominika Šebely. Přesto, že nás soupeř přehrával, míč do sítě za zády našeho gólmana doputoval už pouze jednou. Porážka 1: 2 pro nás znamenala konečné druhé místo a obrovský úspěch malých třešťských fotbalistů ze starší přípravky. Určitě jsme ostudu neudělali a dobře reprezentovali nejenom třešťský mládežnický fotbal, ale celé Jihlavsko.  
Na závěr si dovolím ještě poděkovat všem hráčům starší přípravky za vynikající výsledky nejenom na tomto turnaji, ale po celou sezónu, za příkladnou účast a zapojení se do tréninků a chuť naučit se hrát fotbal. Stejný dík patří také jejich rodičům, bez jejichž podpory bychom se rozhodně neobešli a těšíme se na spolupráci v příštím soutěžním ročníku 2013-2014.