E.ON Junior Cup 2015

E.ON Junior Cup 2015

E.ON Junior Cup je největší fotbalový turnaj žáků do 10 let, který odstartoval již v roce 2005. Za dobu své existence se z něho stal turnaj, který nemá svým rozsahem v Česku konkurenci. Začíná se kvalifikačními turnaji, ze kterých se postupuje do Velkého finále. Herní systém je 5+1 na dvou mini hřištích najednou. Mužstva tak spolu v jednom čase odehrají dva zápasy, jejichž výsledky se sčítají. Každé regionální kolo nabízí bohatý doprovodný program. Od roku 2013 si lze vyzkoušet E.ON Fotbalový park, který se skládá ze speciálních fotbalových atrakcí ze školy Michaela Rummeniggeho. Nefalšovanou zábavu se svými blízkými nabízí nafukovací aréna, ve které proti sobě hrají nejen malí fotbalisté, ale celé rodiny.

Šestnáct týmů se sjelo v neděli 14. června 2015 do humpoleckého sportovního areálu v Okružní ulici. Mezi nimi byli i naši malí fotbalisté z přípravky TJ Slavoj Eurotech Třešť. Účastníci byli rozděleni do 4 skupin po 4 týmech, kde se utkali každý s každým. Následovala nadstavba a na závěr zápasy o umístění. Za krásného letního (téměř tropického) počasí tak každý tým čekalo v průběhu celého dne 8 těžkých utkání. Přestávky mezi jednotlivými utkáními mohli všichni účastníci (tedy i rodiče a hráčský doprovod) využít k osvěžení v sousedství ležící koupaliště Žabák.

Naši malí fotbalisté se v silné konkurenci neztratili a přestože na nejlepší týmy nestačili, rozhodně se po celý den dobře bavili nejen fotbalem, ale i doprovodnými atrakcemi. Samozřejmě, že si nenechali utéct ani návštěvu koupaliště. Na konci turnaje, při vyhlášení výsledků, dostali všichni hráči všech týmů kvalitní značkový fotbalový míč Puma a sladkou odměnu. Pomyslnou tečku za celým turnajem pak udělalo krupobití a následná silná průtrž mračen, jenž se snesla na humpolecký sportovní areál v Okružní ulici a přilehlé okolí.

Kompletní výsledky celého turnaje najdete zde.

Několik momentek z naší účasti pak tady.