St. přípravka se doma trápila

St. přípravka se doma trápila

Posledním soutěžním turnajem OP starší přípravky v podzimní části sezóny byl odložený turnaj v Třešti. V původním termínu (13. září) se turnaj neuskutečnil pro nepřízeň počasí (podmáčený terén a dešťové přeháňky). Také v sobotu 18. října byla hrací plocha po předchozích deštivých dnech silně podmáčená, ale alespoň nám nepršelo. I když předpovědí slibované sluníčko vysvitlo až v průběhu posledních zápasů.

Do turnaje jsme vstoupili aktivně a v duelu proti Staré Říši jsme o svém vítězství rozhodli už v prvním poločase (3 : 0). Ve druhé půli jsme sice hosty nechali po chybě obrany snížit, ale vzápětí jsme přidali čtvrtou branku a připsali si první výhru v turnaji.

Také druhý zápas proti rivalovi z Telče pro nás začal velice dobře. Brzy jsme vedli 2 : 0, ale hosté z Telče ještě do poločasu snížili na rozdíl jediné branky. Po změně stran jsme opět diktovali tempo hry a postupně navyšovali skóre až na 5 : 1. V závěru se sice hostům podařilo dvěma brankami odvrátit hrozivou porážku, ale na vyrovnání jim už nezbyl čas.

Po jednozápasové pauze jsme nastoupili proti urostlému týmu z Černíče. Občerstvení, jež si naši hráči dopřáli o pauze, jakoby jim svázalo nohy. Přestali běhat a čekali, že se soupeř porazí sám. Bohužel vysoké hráčky Černíče v obraně a urostlé duo jejích útočníků nám dělalo obrovské problémy a po celý zápas jsme pouze dotahovali náskok soupeře.

Bohužel ani v posledním utkání proti týmu z Pavlova se náš pohyb nezlepšil. Dostali jsme se sice do vedení brankou Ondry Pátka, ale po hříchu to byla jediná naše branka v zápase, a ta málokdy k vítězství stačí. Hosté ve druhém poločase využili zmatku v naší obraně a vybojovali zaslouženou remízu.

vedoucí mužstva Jaroslav Kříž k turnaji:

„Moc jsme chtěli dneska uspět. Kluci byli zdravě nažhavení a chtěli se před domácím publikem předvést a urvat plný počet bodů. První dva zápasy vypadali dobře, pak ale přišla pauza, párky v rohlíku a najednou jakoby na hřiště přišlo úplně jiné mužstvo. Pochvalu si dneska zaslouží naše první útočná dvojice Liška – Pátek, která se dnes postarala o většinu našich branek. Především v Telči asi nebudou rádi vzpomínat na Jakuba Lišku, který jim neustále unikal a vstřelil 4 z 5ti branek. Teď nás čeká dlouhá zimní přestávka během níž budeme absolvovat hned několik halových turnajů. Věřím, že se dobře připravíme na jaro, tak abychom s předstihem obhájili vítězství v soutěži.“

Třešť – Stará Říše  4 : 1 (3 : 0)

Branky: Pátek 2xKrafka, Liška

Třešť – Telč  5 : 3 (2 : 1)

Branky: Liška 4x, Jirák

Třešť – Černíč  2 : 3 (1 : 2)

Branky: Pátek, Liška

Třešť – Pavlov  1 : 1 (0 : 0)

Branky: Pátek

Některé momentky z tohoto turnaje naleznete zde.